Satutteko tietämään, mitkä nimet olivat maihinnousulohkoilla 1945Normandian...

Satutteko tietämään, mitkä nimet olivat maihinnousulohkoilla 1945Normandian...

Satutteko tietämään, mitkä nimet olivat maihinnousulohkoilla 1945
Normandian maihinnousussa. Meille tuli kinaa siitä, olivatko nuo lohkot
USA:n osavaltioiden nimiä vaiko ei...

2 vastausta

Normandian maihinnousun eli operaatio Overlordin maihinnousulohkojen koodinimet olivat Utah, Omaha, Gold, Juno ja Sword.
Lähde: http://www.internet-esq.com/ussaugusta/overlord/overlordmap.jpg

Katso myös:
http://cghs.dade.k12.fl.us/normandy/operationoverlord/juno_beach/british...

terveisin

iGS-toimitus / Helsingin kaupunginkirjasto

Kommentit (0)
15.11.202011:20
26481
1

Kun länsiliittoutuneiden joukot aloittivat maihinnousun Pohjois-Ranskassa sijaitsevan Normandian rannikolle, vuosi ei ollut 1945. Ajankohta oli tarkalleen ottaen 6. kesäkuuta 1944. Maihinnousurannat olivat lännestä alkaen nimeltään seuraavat: Utah, Omaha, Gold, Juno ja Sword. Utah ja Omaha olivat tietenkin Yhdysvaltojen osavaltioiden nimiä. Yhdysvaltain 1. Armeijan joukkojen oli määrä nousta maihin Utah- ja Omaha-rannoilla niin, että VII. Armeijakunnan joukot tekisivät maihinnousun Utah-rannalle ja V. Armeijakunnan joukot tekisivät maihinnousun Omaha-rannalle. Ison-Britannian 2. Armeijan joukkojen oli määrä nousta maihin Gold-, Juno- ja Sword-rannoilla niin, että Gold-ranta oli 30. Armeijakunnan vastuulla ja Juno- ja Sword-rannat olivat 1. Armeijakunnan vastuulla. Länsiliittoutuneiden maahanlaskujoukkojen oli määrä varmistaa maihinnousujoukkojen sivustat. Yhdysvaltain 82. Maahanlaskudivisioonan joukot ja 101. Maahanlaskudivisioonan joukot laskeutuivat Utah-rannan lähelle ja brittiläisen 6. Maahanlaskudivisioonan joukot laskeutuivat Sword-rannan itäpuolelle.

 

Forrest C. Pogue, The Supreme Command. The European Theater of Operations. United States Army in World War II. Office of the Chief of Military History Department of the Army, Washington, D. C., 1954, sivut 171 - 173.

Kommentit (1)
Omaha on kaupunki Yhdysvaltain Nebraskan osavaltiossa - ei siis osavaltio. Kso https://fi.... Omaha on kaupunki Yhdysvaltain Nebraskan osavaltiossa - ei siis osavaltio. Kso https://fi.wikipedia.org/wiki/Omaha
18.11.2020 23:32 Eetu Etukeno 8243

Vastauksesi