Sanotaan, että juoppohulluuskohtauksen saanut voi nähdä pikku-ukkoja...

Sanotaan, että juoppohulluuskohtauksen saanut voi nähdä pikku-ukkoja...

Sanotaan, että juoppohulluuskohtauksen saanut voi nähdä pikku-ukkoja, sammakoita tai muurahaisia. Miksi juuri näitä? Ja mahtaako nämä pikku-ukot olla samanalaisia kaikilla? Minkähän kokoisista ukoista on kyse, yli 5 senttisiä? Miksi ne on juuri ukkoja eikä akkoja? Entä minkä "rotuisia" ja millaiset vaatteet päällä? Kiinnostaa kovasti delirium-ukkojen ulkonäkö, kuten myös se, että miksi eläinlajeista juuri muurahaiset ja sammakot.
Tähän jos vastaus löytyy, olen taas hetken hiljaa :).
Kiitos!

Vastaus

Hei!

Pitkään jatkuneen yhtäjaksoisen alkoholinkäytön lopettaminen tuntuu raskaina vieroitusoireina. Vieroitusoireisiin voi liittyä kuulo- ja näköharhoja. Toisinaan lopettamista seuraa alkoholipsykoosi eli juoppohulluus, jossa aistiharhat voivat tuntua hyvinkin todellisilta.

Wikipedian artikkelissa juoppohulluuskohtauksen yleisimmiksi visuaalisiksi hallusinaatioiksi mainitaan hyönteisten, käärmeiden ja/tai rottien näkeminen. Toinen yleinen aistiharha on formikaatio, jolloin potilas tuntee syöpäläisten ryömivän ihollaan.

Voit lukea verkon keskustelupalstoilta juoppohulluuskohtauksen saaneiden tai niitä todistaneiden kertomuksia. Tilityksistä käy ilmi, että tilanteessa jossa hengenlähtö on jo hyvin lähellä, ei välttämättä kyetä pitämään kirjaa "pikku-ukkojen" koosta, väristä tai pukeutumisesta.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/2507096
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?p=8581&sid=7397b5f3ddac91d...

Lähteet:
http://www.paihdelinkki.fi/Tietoiskut/236-juoppohulluus-ja-muut-alkoholi...
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00376
http://fi.wikipedia.org/wiki/Delirium_tremens
http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/arkisto?p_p_id=dlehtihaku_view_art...

Kommentit (0)

Vastauksesi