Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III

Otin DNAlta Samsung Galaxy S III-puhelimen ja datapaketin. Nyt en löydä mistään tietoa siitä, että riittääkö ulkomaille matkustettaessa puhelimesta datan ja Fi-Fin eston päällelaitto estämään jotkut valtavat laskut...

Vastaus

Älypuhelimista on tosiaan uutisoitu aikoinaan valtavista laskuista matkailun ilkeänä bonuksena. Tämä osittain senkin takia, että älypuhelimet ovat suunniteltu nettiyhteydellisiksi ja sovellukset käyttävät mielellään nettiä.

Ottamalla mobiiliverkkojen käyttämisen kokonaan pois päältä matkailun ajaksi, voi varmistua siitä, ettei puhelin yhdistä niiden avulla nettiin. Android-laitteissa on kyllä vielä oma ruksi Roaming-datasiirrolle, eli operaattorin vaihtuessa matkaillessa datasiirto keskeytetään jos näin on asetettu. Ulkomailla ollessa ei kyllä kuitenkaan tarvitse mobiiliverkkojen datayhteyttä Suomen operaattoreihin, joten koko ominaisuuden voi ruksia pois päältä matkan ajaksi ja palauttaa sitten kotimaassa päälle. Parempi pelata varman päälle, kun laskut ovat kyseessä!

Wi-Fi eli langaton lähiverkko ei aiheuta laskuja. Jos matkaillessa hotellissa on vapaasti käytettävä Wi-Fi, puhelimella voi surffailla netissä ilman mobiilidatamaksuja. Jos hotellissa on Wi-Fi, mutta sitä ei voi käyttää ilmaiseksi, puhelin ei vain yksinkertaisesti kykene surffaamaan sillä ilman asianmukaisia tunnuksia hotellin henkilökunnalta. Wi-Fi pitää vain olla kytkettynä päälle ja ehdotetusta lähiverkkolistasta pitää valita haluttu verkko. Hotellin henkilökunta kyllä kertoo tämänkin, että mikä on oikea verkko jota käyttää.

Jos asia jäi epäselväksi, ota yhteyttä oman operaattorisi asiakaspalveluun.

Kommentit (0)

Vastauksesi