salama sytytti (?) pohjanmaalla kirkon, jolloin eetu salin kirjoitti...

salama sytytti (?) pohjanmaalla kirkon, jolloin eetu salin kirjoitti...

salama sytytti (?) pohjanmaalla kirkon, jolloin eetu salin kirjoitti työhmieheen, että herra poltti huoneensa ja sai tästä jumalan pilkkatuomion. onko näin, ja jos, niin milloin, mikä kirkko ja mikä tuomio?

Vastaus

Eetu Salin oli elämänsä aikana vankilassa kolme kertaa. Ensimmäisen kerran hän joutui vankilaan 1904 epäiltynä osallisuudesta kenraalikuvernööri Bobrikovin murhaan. Toinen tuomio tuli majesteettirikokseta ja kolmannen tuomion hän istui kansalaissodan jälkeen syytettynä maanpetoksesta. Salinin toinen vankilatuomio tuli sanomalehtikirjoituksesta joka julkaistiin Sosialidemokraatti-lehdessä. Lyhyen kirjoituksen otsikkona oli Totuutta ei saa puhua.

Käyttämässämme lähteessä (Eetu Salin : legenda jo eläessään / Kalevi Kalemaa Porvoo : WSOY, 1975) kerrotaan, että Salin oli useiden iskevien otsikoiden takana ja esimerkkinä käytetään juuri mainitsemaasi "Herra poltti huoneensa" - lehtiotsikkoa. Kirjasssa ei kuitenkaan kerrota johtiko ko otsikko tuomioon.

Työmiehen ja Suomen sosialidemokraatin numeroita voi käydä lukemassa mikrofilmiltä Pasilan kirjastossa.Pasilan kirjasto suljetaan remontin takia 1.12.05.

Kommentit (0)

Vastauksesi