Saksalais- ja ranskalaisperäiset sanat englannin kielessä

Saksalais- ja ranskalaisperäiset sanat englannin kielessä

Englannin kielessä on lainasanoja saksasta, esim. "Polterabend", ja ranskasta, esim. "Enfant terrible". Mahtaako löytyä luetteloita näistä lainasanoista? Olen hakenut netin pohjattomista syövereistä mutta en ole löytänyt osuvia hakusanoja.

2 vastausta

Wikipediaan on koottu luettelo englannin kieleen tulleista lainasanoista alkuperämaan mukaan. Se ei varmaankaan ole täysin kattava. Muutamia muitakin luetteloita verkosta löytyy ja lähdelinkeissä on lisää listauksia saksan kielestä tulleista sanoista.

Ranskan lainasanojen osalta wikipedian luettelo on huomattavasti laajempi ja ranskalaisperäisiä sanoja onkin englannin kielessä runsaasti.

Kommentit (0)
22.12.201816:00
7509
6

Kannattaa lukea kirjaston ensimmäinen lähde läpi hyvin huolellisesti. Englantihan on germaaninen kieli, ja sen perussanasto on edelleenkin suurimmaksi osaksi germaanista, vaikka kieli onkin muokkautunut hyvin paljon. Germaanisia sanoja on siis kahdenlaisia, niitä jotka alunperinkin kuuluivat englannin kieleen, koska se on jo alkuaan germaaninen kieli, ja sitten niitä jotka ovat lainautuneet myöhemmin.

Kommentit (0)

Vastauksesi