Sain verkkokaupasta tilaamani 400 € tuotteet tuplana. Olenko velvollinen palauttamaan ylimääräiset?

Sain verkkokaupasta tilaamani 400 € tuotteet tuplana. Olenko velvollinen palauttamaan ylimääräiset?

Molemmissa paketeissa oli lisäksi sama lähetysluettelo ja tuotenumerot. Eli erehdyksissä ovat pakanneet kahteen kertaan.Tilaamani tuotteet olen jo maksanu, mutta ylimääräisiä en luonnollisesti. eikä laskuakaan tullut. Saanko pitää tuotteet?

3 vastausta

Niin, jos olet erehdyksessä saanut maksamasi tuotteen tuplana, voitaneen moraalisesti olla varmoja, ettei sinulla ole omistusoikeutta kuin toiseen tuotteista. Toinen sitten pitäisi palauttaa sille taholle, jolla on siihen omistusoikeus, vai mitä? 

Kysy.fi-vastaajilla ei ole pätevyyttä laintulkintaan, mutta kenties rikoslain petosta käsittelevä pykälä voisi tarjota käsittelyapua kysymykseen:"Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi[..]."

Olisi ihan tyylikästä paikata toisen tahon tekemä virhe ennen kuin virheen tehnyt taho sen itse huomaa.

Kommentit (0)
25.05.201817:33
4285
78

Sillä tilaamallasi ja saamallasi paketilla ei tässä asiassa oikeastaan ole mitään merkitystä.

Olet saanut toisen paketin, jota et ole tilannut. Et ole sen sisältämää tuotetta ostanut etkä maksanut, joten et ole myöskään sen omistaja. Sinulla on siis hallussasi toisen omaisuutta, jonka omistaja erehdyksessä on lähettänyt sinulle. Käyttää et siis sitä saa, mutta tuskin haluat tuota pakettia omia varastotilojasi täyttämäänkään, joten viisainta lienee viedä se takaisin Postiin (jos sen Posti on sinulle toimittanut).

 

Kommentit (0)
25.05.201823:47
6492
73

Jos kotiin tulee pyytämättä ja yllättäen ylimääräistä käyttökelpoista tavaraa, suosittelen liittämään kädet yhteen ja luomaan katseen kiitollisuudella ylös taivaisiin. (Tuon hintainen tavara on tavallista hävikkiä, ei ole onneksi kontti laivalta lipsahtanut Atlanttiin ja tavara hukkaan mennyt.)

Kommentit (0)

Vastauksesi