Sain todella suuren paska sateen päälleni kun olin mökillä (5 x 4 m )

Sain todella suuren paska sateen päälleni kun olin mökillä (5 x 4 m )

Onko mahdollista että lentokoneesta pudotetaan alas wc jätteet ?

2 vastausta

Ihmisten ja ympäristön suojelemiseksi lentokoneiden käymäläjätteet tyhjennetään lentokentällä. Yksittäistapauksissa lentokoneesta on voinut pudota nk. sinistä jäätä. Se sisältää ulosteen ja virtsan lisäksi käymälänestettä. Sinistä jäätä voi muodostua umpinaiseksi suunnitellun järjestelmän ulkopuolelle, kun se vuotaa. Jos jäätä kertyy sellaiseen kohtaan, josta se irtoaa isona möykkynä, jää ei ehdi aina sulaa matkalla maahan. Näin on käynyt esimerkiksi talvella 2013 Englannissa, kun keilapallon kokoinen kimpale osui kasvihuoneeseen.

Kommentit (0)
13.06.201812:20
5556
86

Lentokoneiden wc-jätteet imetään pöntöstä säiliöön, jonka tyhjentämiseksi koneen sisäpuolelta ei ole mitään mekanismia. Sen voi avata ja tyhjentää vain maassa ulkopuoleltakäsin. Koneissa on viimeiset 30 vuotta käytetty pönttöjen imutyhjennystä, jossa vettä tai muita huuhtelunesteitä käytetään erittäin vähän. Sitä vanhemmista koneista voi vikatilanteissa vuotaa huuhtelussa käytettyä sinistä nestettä, joka jäätyy koneen kylkeen ja pudotessaan jääklöntti on joskus aiheuttanut vahinkoa.

Nykyisin paskasateet ovat lintuparvien aiheuttamia. Esim. korkealla lentävä maahan asti kuulumaton hanhiparvi voi tuottaa melkoisen pläjäyksen.

Kommentit (0)

Vastauksesi