Sain lippalakin, jossa erään amerikkalaisen firman logo ja suuri teksti "MADE...

Sain lippalakin, jossa erään amerikkalaisen firman logo ja suuri teksti "MADE...

Sain lippalakin, jossa erään amerikkalaisen firman logo ja suuri teksti "MADE IN USA". Lisäksi takapuolella on vielä USA:n lippu. Miksi amerikkalaisuuteen sisältyy hyvin paljon tuonkaltaista kotimaan korostamista ja patriotismia? Olen huomannut saman ilmiön muissakin jenkkien tavaroissa ym. Aina on lippua ja "Proudly made in..." tekstiä joka paikassa.

Vastaus

USA:ssa isänmaallisuus on hyvin näkyvää, se iskostetaan ihmisiin jo lapsesta lähtien aivan toisella tavalla kuin meillä. Kouluissa, urheilukilpailuissa jne ensimmäiseksi kajautetaan kansallislaulu, ja lippua käytetään ja sille osoitetaan kunnioitusta päivittäin. Korkeintaan oman osavaltion symbolit nousevat kansallisten symbolien rinnalle.

USA on tällä hetkellä maailman johtava talousmaa, ja tavallisten amerikkalaisten ei tarvitse aina olla edes kiinnostuneita muista maista. Maan viihdeteollisuus on myös niin vahva, että sen linjaukset vaikuttavat kaikkialla. Tämä kaikki ruokkii amerikkalaisten itsetuntoa, mikäpä sen luontevampaa.

Amerikkalaisten vahvaan itsetuntoon perustuu kielellinen suorasukaisuus, "proudly presents" ja vastaavat ilmaisut. Amerikkalaiset pitävät tällaista ylpeyttä aivan luontevana.

USA on niin valtava maa, että sinne mahtuu kaikkea. Siellä on myös teräviä yhteiskuntakriitikoita ja vilkasta julkista keskustelua yhteiskunnan kipupisteistä, myös patriotismin huonoista puolista.

Lähteet:
http://www.usa-patriotism.com/
http://allphilosophy.com/topic/2238

Kommentit (0)

Vastauksesi