Sähköpostin tekstiin pitäisi saada alaindeksi 2. Miten onnistuu?

Sähköpostin tekstiin pitäisi saada alaindeksi 2. Miten onnistuu?

Vastaus

Kysymys on hieman hankala, jos haluaa kakkosen alaindeksinä vastaanottajalle saakka, koska vastaanottajan sähköposti voi muuttaa tekstin perusmuotoon, jossa ei ole erikoismuotoiluja.

Jukka K. Korpelan sivuilla on hyvä yleisesitys mm. ylä- ja alaindeksien kirjoittamisesta:
http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/11.6.html

Alaindeksit saa varmaan helpoiten kirjoitettua jollain tekstinkäsittelyohjelmalla, kuten Wordilla, jossa 2-numeron voi maalata, klikata hiiren oikealla näppäimellä, mennä valikosta kohtaan "fontti" ja "fontti"-valikossa voi ruksata kohdan "alaindeksi". Tämän tekstin voi sitten kopioida sähköpostitekstiin. Yleensä sähköpostiohjelmissa (esim. Outlook) tai sähköpostisivuilla ei ole mahdollista tällä tavalla muotoilla tekstiä vaan ainoastaan tekstin pienennys on mahdollista.

Varmin tapa säilyttää kakkonen alaindeksimuodossa olisi kirjoittaa se unicode-merkkinä. Unicode-merkkejä saa kirjoitettua alt-näppäinyhdistelmillä. Alaindeksi 2:n saa näppäinyhdistelmällä alt+2082 eli alt-näppäin pohjassa painetaan näppäimistön oikean laidan numeronäppäimiä (Num Lock -näppäin päällä) järjestyksessä numeroja 2, 0, 8 ja 2 (läppärin näppäimistöllä pitää olla vielä fn-näppäin pohjassa, kts. tarkemmin: http://alt-codes.org/laptop/ ). Tämä ei kuitenkaan toimi välttämättä kaikissa käyttöjärjestelmissä eikä kaikilla fonteilla.

Lähteitä ja lisätietoa asiasta:
http://alt-codes.org/
http://stackoverflow.com/questions/3081137/why-does-subscript-2-not-appe...
http://www.fileformat.info/info/unicode/char/2082/index.htm
http://www.fileformat.info/tip/microsoft/enter_unicode.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi