Sähköistetyn peilikaapin asennuskorkeus

Sähköistetyn peilikaapin asennuskorkeus

Keskimääräistä lyhyempi aikuinen muuttaa uuteen asuntoon. Kylppärin peilikaapin yläreunassa on valaisin ja pistorasia. Peili on niin korkealla, että asukas näkee siitä enimmäkseen kattoa ja vastakkaista seinää ja täpärästi oman päänsä, mutta ei juuri kaulaa alemmas. Vanhassa asunnossa näki itsensä vyötäisille asti. Kuinka alas kaapin saa siirtää niin että valoputki ja pistorasia ovat silti luvallisella korkeudella? Ei viitsisi kutsua sähköasentajaa ennen kuin tietää millainen muutos on mahdollinen.

2 vastausta

Kylpyhuoneen peilikaapit asennetaan yleensä standardikorkeuteen eli yläkaapin yläreuna on 190 - 195 cm:n korkeudessa. Kaapin voi tietenkin asentaa alemmaksi, mutta kannattaa katsoa että alakaapin ja yläkaapin välinen tila ei jää liian tiiviiksi ja epäkäytännölliseksi. Käsittääksemme muita esteitä siirrolle ei ole. Kannattaa kysellä tarkemmista yksityiskohdista asentajalta.

Lähteet:
http://www.kylpyhuone.com/KphTilantarve.htm
http://keskustelu.suomi24.fi/t/13907237/peilikaapin-asennuskorkeus

Kommentit (0)
18.08.201613:14
11566
67

Omassa asunnossani sähköasentaja kytki peilikaapin joskus 90-luvun alussa, ja itse olin huolissani siitä että suihku oli seinässä kiinni alle metrin etäisyydellä. Lisäksi kävi ilmi ettei asentaja saa madoitusjohtoa vedetyksi kaappiin asti. Asentaja luki lakeja ja asetuksia mutta löysi etäisyysrajoja vain ammattimaisille majoitusliikkeille, ei yksityiskodeille. Sovimme sitten yhdessä että peilikaapin sisällä olevan sähköpistorasian takaa nypätään sähköjohodt irti, niin ettei rasiaa voi käyttää. Turvallisessa paikassa muualla kylppärissä oli jo maadoitettu pistorasia. Kaapin sähköisistä varusteista vain lamppu on siis käytössä.

Sähköasentajilla pitää olla tieto siitä mikä on nykyisen lain mukaan sallittua ja mikä arveluttaa vaikka olisikin salltíttua.

Kommentit (1)
Nyt, 2010-luvun loppupuolella, toinen sähköasentaja katseli samaa kylppäriä ja ilmoitt... Nyt, 2010-luvun loppupuolella, toinen sähköasentaja katseli samaa kylppäriä ja ilmoitti että pistorasian täytyy olla vähintään 120 cm etäisyydellä suihkusta.
14.2.2018 13:32 Telttu Ella 11566

Vastauksesi