Sagrada Famílian rakennustyöt

Sagrada Famílian rakennustyöt

Onko Sagrada Família yhä jatkuvasti rakennusnostureiden ja -telineiden ympäröimä? Onko esitetty mitään aikataulua, milloin se olisi nähtävissä ilman niitä?

Vastaus

Sagrada Familia –kirkkoa on rakennettu Barcelonassa vuodesta 1882 lähtien. Sen valmistumispäivä on siirtynyt moneen kertaan. Tällä hetkellä sen arvellaan ja toivotaan valmistuvan vuonna 2026, jolloin arkkitehti Antoni Gaudin kuolemasta tulee kuluneeksi 100 vuotta. Pienessä matkaoppaassa esitetyn tiedon mukaan sen arvellaan olevan silloin vasta melko valmis ja täysin valmis vuoden 2040 jälkeen. Rakennuslehdessä 10/2018 on tieto, että kirkon kaikkien 18 tornin on ennustettu olevan pystyssä vuonna 2026, mutta pintatöiden valmistuvan vasta vuonna 2032. Luulisin, että täysin ilman telineitä ja nostureita ei kirkkoa voi nähdä ennen sen valmistumista, mutta niiden määrä voi toki vaihdella riippuen siitä, mikä osa rakennuksesta milloinkin on työn alla.

 

https://yle.fi/uutiset/3-10465817

https://www.pienimatkaopas.com/barcelona/maamerkit.html

https://sagradafamilia.org/en/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sagrada_Fam%C3%ADlia

https://www.rakennuslehti.fi/2018/10/barcelonan-suosituin-nahtavyys-sagrada-familia-sai-rakennusluvan-oltuaan-rakenteilla-136-vuotta/

Kommentit (0)

Vastauksesi