Saanko laittaa blogiini valokuvia levyjen kansikuvista?

Saanko laittaa blogiini valokuvia levyjen kansikuvista?

Pidän musiikkiaiheista blogia ja haluaisin arvostella vanhoja levyjä. Haluaisin myös liittää tekstin tueksi kuvia esim. kansista, mutta estääkö kannentekijöiden tekijänoikeudet? Jos saan laittaa kuvia, pitääkö ilmoittaa esim. kannen suunnittelija tai valokuvaaja tai levy-yhtiö? Esim Johanna levy-yhtiö ilmoitti, että heidän tallin artistien levynkansia saa laittaa, mutta muuten ei levy-yhtiöt kommentoineet.  

2 vastausta

Levyjen kansikuvat ovat tekijänoikeuden suojaamia teoksia, joiden käyttö on luvanvaraista. Sitaattioikeuteen vedoten levyjen kansikuvia voi kuitenkin julkaista blogissa ilman lupaa. Se edellyttää, että kuvan sisältämä artkkeli käsittelee kyseistä levyä. Pelkästään kuvituskuvina kansikuvia ei saa käyttää ilman lupaa. Jos siis kirjoitat artikkelissasi jostain tietystä levystä, niin voit liittää tekstin oheen kuvan kyseisen levyn kannesta.

Lisätietoa ja seikkaperäisempi selvitys aiheesta löytyy alla olevasta linkistä.

Kommentit (0)
05.11.201913:16
17298
14

Tuli tästä mieleen, että pitääkö jutussa kertoa nimenomaan levyn sisällöstä, eikä vaan mainita levyn nimeä tms.

Esimerkki: Jos haluaa mainita, että Eppu Normaalin levyn "Akun tehdas" ja CCR:n levyn "Cosmo's Factory" kansikuvat ovat aika tavalla samannäköiset, niin saako tämän toteamiseksi laittaa kuvat ko. levyjen kansista?

Kommentit (0)

Vastauksesi