Saako tietokonetta käyttää jos siinä ei ole virustentorjunta ohjelmaa?

Saako tietokonetta käyttää jos siinä ei ole virustentorjunta ohjelmaa?

Vastaus
29.01.200919:31
29974
45

Lain suhteen esteitä ei näyttäisi olevan tietokoneen käyttämiseen ilman viruksentorjuntaohjelmaa. Sähköisen viestinnän tietosuojalaki määrää kyllä huolehtimaan tietoturvasta (19 §), mutta se koskee vain palveluntarjoajaa, ei tavallista käyttäjää. Täytyy silti huomauttaa, että iGS-vastaajat laativat vastauksia ja tulkitsevat lakia ilman juristin pätevyyttä.

Viruksentorjuntaohjelman tai palomuurin puuttuminen saattaa aiheuttaa ongelmia, joten niiden käyttöä voi suositella vahvasti. Jos esimerkiksi joku murtautuu heikosti suojattuun tietokoneeseen ja käyttää sitä rikollisiin tarkoituksiin, jäljet johtavat huonosti suojatulle koneelle ja poliisi saattaa tulla selvittämään asiaa. Vaikka tarkemmissa tutkimuksissa saataisiinkin selville, ettei tietokoneen käyttäjä ole tehnyt tekosia, asiasta aiheutuu varmasti paljon kiusaa. Erilaiset haittaohjelmat voivat aiheuttaa yhtä paljon harmia, jos ne pääsevät suojausten puuttumisen vuoksi tekemään tekosiaan.

Suomessa tietoturvan edistäminen kuuluu Viestintäviraston tehtäviin. Viestintäviraston sivut löytyvät osoitteesta http://www.ficora.fi. Tietoturvan ja sen uhkien torjumisen kannalta muita hyödyllisiä paikkoja ovat esimerkiksi osoitteesta http://www.tietoturvaopas.fi löytyvä Tietoturvaopas ja osoitteessa http://www.tietoturvakoulu.fi oleva Tietoturvakoulu. Loppujen lopuksi kohtuullisen pienellä vaivalla pystyy suojautumaan yleisimmiltä tietoturvaa uhkaavilta tekijöiltä.

Kommentit (0)

Vastauksesi