Saako saunavihdan käydä tekemässä esim.

Saako saunavihdan käydä tekemässä esim.

Saako saunavihdan käydä tekemässä esim. sähkölinjan alla kasvavasta ryteiköstä, joka joka tapauksessa kaadetaan tasaisin väliajoin pois? Kaupunkilaisena kaipaisiin silloin tällöin kunnon vihtaa, en pelkkiä kuivakkeita...

Vastaus

Otavassa Sähkösavolaisilla oli sääntö, että linjoilta saa käydä saunavihdan tekemässä. Tarkistimme perimätiedon paikkansapitävyyden Vantaan energialta.

Pääsääntöisesti keskijännitejohdon alla olevan maakaistaleen omistaa maanomistaja. Nuo keskijännitejohdot ovat noita puisia tolppia, joissa kulkee kolme tai neljä lankaa. Suurjännitejohdot ovat metallisten "eiffelintornien" tai puusta rakennettujen A:n muotoisten rakennelmien varassa. Noiden ns. johtokatujen alla olevan maan omistaa yleensä joku sähköyhtiö. Osa noista linjoista saattaa olla myös maisemoitu. Johtojen alla saattaa kasvaa joku tietty kasvi, Vantaalla on perhospuisto ja jossain kasvaa rauhoitettu katajikko. Niistä ei pidä mennä vihtoja riipimään. Vantaan energialta opastettiin, että vihdan voi tehdä sellaisesta puskasta, josta ei mene kuin hirvi läpi. Tämä sääntö pätee heidän hallussaan olevien linjojen kohdalla. Suositeltavaa on kuitenkin kysyä maanomistajalta etukäteen. Nyrkkisääntönä siis on, että suurjännitelinjat on yhtiön maita ja puupylväät yksityisen.

Vantaan energia
http://www.vantaanenergia.fi/

Parhaita saunavihdantekopaikkoja voi tiirailla sivustolla:
http://calm.iki.fi/tolpat/

Kommentit (0)

Vastauksesi