Saako poikani matkustaa jo korokkeella?

Saako poikani matkustaa jo korokkeella?

Saako nelivuotias matkustaa korokkeella, jos pituus ja paino on jo reilusti yli minimin. Ja turvavyö kulkeutuu oikein, eikä paina kaulaa?

Vastaus

Tieliikennelaissa todetaan seuraavasti:"Kuljetettaessa henkilö-, paketti- tai kuorma-autossa lasta, jonka pituus on alle 135 cm, on käytettävä 88 §:ssä tarkoitettua lasten turvalaitetta, jos ajoneuvossa on turvavyöt tai lasten turvalaite on muuten ajoneuvoon asennettavissa. Jos ajoneuvoon ei voida asentaa lasten turvalaitetta, on vähintään 3-vuotiaita lapsia kuljetettava muulla kuin etuistuimella. Alle 3-vuotiasta lasta henkilö-, paketti- tai kuorma-autossa kuljetettaessa on 2 momentin 1 kohdassa tarkoitettua poikkeusta lukuun ottamatta aina käytettävä lasten turvalaitetta [..]." Kysy.fi-vastaajat eivät voi kuitenkaan tulkita lakia.

Mutta se mitä laki sallii, voi olla hyvinkin eri asia kuin, mikä on turvallisin vaihtoehto. Tässä Liikenneturvan näkemyksiä turvallisimmista henkilöautomatkustustavoista eri ikäisille lapsille: https://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/turvaistuimet

Kommentit (0)

Vastauksesi