Saako oravia hävittää pihapiiristä?

Saako oravia hävittää pihapiiristä?

Saako oravia hävittää pihapiiristä? Meidän naapuri syöttää niitä pähkinöilla, ne jemmaavat ne meidän pihalle, kukkapenkkeihin, ikkunalaudan kukkapurkkeihin niin että kukkien juuret näkyvät, nyt oravat ovat alkaneet repiä vuorivilloja rakenteista. Sen lisäksi ikkunalaudoilla on joka päivä niiden ulostetta ja ne tulevat sisälle kun haluaisi tuulettaa ovesta. Varsinaisia tuholaisia, kaukana on niiden söpöys ja ihanuus. mikä on ystävällisin hävittämistapa? olen pelotellut ja huiskinut, ne vain säkättävät. Naapuri ei usko sanaamme, sanoo vain ei ne meillä mitään tee. Onko tähän olemassa mitään lakia jonka perusteella voisi heitä kieltää ruokkimisen. Nimittäin oravankakka ikkunalaudalla ei ole hygienistäkään.

Vastaus

Olisi parasta, jos ruokinnan lopettamisesta löytyisi kuitenkin yhteisymmärrys naapurin kanssa ennen muihin toimenpiteisiin ryhtymistä. Tarvittaessa voi ottaa yhteyttä kaupungin ympäristökeskukseen, josta saa neuvoja pulmatilanteissa. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen verkkosivuilla on vastattu kysymyksiin oravista. Niitä saa periaatteessa ruokkia kaupungissakin, mutta järkeä käyttäen ja naapurit huomioon ottaen. Omalla tontilla ruokkiminen onnistuu siinä missä lintulaudan pitäminenkin, mutta tällöin on syytä varmistaa, että oravat eivät aiheuta haittaa naapuritaloille. Taloyhtiöissä oravia ei pidä alkaa ruokkia ilman kaikkien asukkaiden suostumusta.

Oravan pyydystäminen, myös elävänäpyytävällä loukulla, vaatii riistanhoitopiirin erityisluvan. Joidenkin havaintojen mukaan rautakaupasta saatava kissankarkote tepsisi myös oravaan. Ihmisen nenään miellyttävän tuoksuista bergamottiöljypohjaista valmistetta voi kokeilla parvekkeilla tai vinteillä, jonne ei oravia haluta.

Lähteitä:
http://www.hel.fi/wps/portal/Ymparistokeskus/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEX...
http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Oravat

Kommentit (0)

Vastauksesi