Saako lipputangossa olla merkintöjä?

Saako lipputangossa olla merkintöjä?

Hei! Ollaan tässä kolleegan kanssa kiinteistöhommissa mietitty, kun ollaan liputettu suruliputuksia yms. ja jos ei tuule ja joutuisi yksinään nostamaan/laskemaan surulipun, niin saako lipputankoon merkitä esim. tangon puoliväliä esim. kapealla sinisellä teipillä? Ei ole laiskuutta, mutta tuumittiin tälläistä seikkaa. Kiitos.

2 vastausta

Laki Suomen lipusta antaa erinäisiä määräyksiä itse lipun suhteen. Lipputangosta ei ole laissa kirjoitettu mitään. Suomalaisuuden liiton sivuilta löytyy lisätietoa lipun käytöstä. Lippusalon suhteen liitto neuvoo salon sijoittamisesta, pituudesta ja lippusalon pituuden suhteesta lipun korkeuteen, mutta muista sen ominaisuuksista ei anneta ohjeistusta.

Suruliputuksessa lippu nostetaan ensin aivan ylös, minkä jälkeen se lasketaan 1/3 salon mittaa alas. Kapea teippimerkintä tankoon ei kaikesta päätellen ole vastoin mitään lakia tai asetusta. Lisätietoa asiasta saa varmaankin Suomalaisuuden liitosta.

 

Kommentit (0)
15.03.201614:27
74470
48

Eikä tankoon kiipeämisen sijasta olisi helpompi (ja huomaamattomampi) laittaa se teippimerkki lippunaruun? Jos ei mittanauhaa ole, niin laske montako ojennettujen käsien väliä lippunarussa on huipusta (lippu ylhäällä) alas (lippu alhaalla) ja merkkaa 1/3 (2/3) korkeus. Sitten vaan aina teipin kohdalta naru knaappiin.

Kommentit (0)

Vastauksesi