Saako kaupungin ulkoilualueella Helsingissä telttailla?

Saako kaupungin ulkoilualueella Helsingissä telttailla?

Hei,

En saanut poliisilta kysymällä selville, onko Helsingin kaupunkialueella, esimerkiksi Uutelan ulkoilupuistossa tai Kallahdenniemellä sallittua telttailla lyhytaikaisesti. Haluaisin telttailla vihreässä, hyvin huomaamattomassa teltassa hiljaisesti, häiriötä tuottamattomasti. Tarkoituksena on pidentää teltan käytöllä ulkoiluaikaa, ja siivoaisin kaikki jälkeni huolellisesti pois. Kyse ei ole mistään mielenosoituksesta eikä pitkäaikaisesta asumisesta metsässä. Jos telttailu on kiellettyä, haluaisin kuulla, mihin pykälään tai säännökseen kielto perustuu.

Vastaus

Jokamiehenoikeudella voi periaatteessa oleskella tilapäisesti alueilla, missä liikkuminenkin on sallittua - voit esimerkiksi telttailla suhteellisen vapaasti, kunhan pidät huolen riittävästä etäisyydestä asumuksiin eikä siitä ole häiriötä maanomistajalle.  Jokamiehenoikeudet ovat tulkinnanvaraisia, yleisesti hyväksyttyjä maan tapoja, ja ne perustuvat eri lakeihin.

Helsingin kaupungin omistamilla telttailualueilla tapahtuva telttailu on sallittu toukokuun 1. ja lokakuun 1. päivien välisenä aikana Helsingin kaupungin liikuntalautakunnan siitä erikseen antamia määräyksiä noudattaen. Moottoriajoneuvojen, telttojen, matkailuperävaunujen ja veneiden sijoittamisessa on noudatettava kullakin alueella voimassa olevia määräyksiä ja alueen henkilökunnan antamia ohjeita.

Uutelan ja Kallahden ulkoilualueilla noudatetaan siis alueella voimassa olevia Helsingin kaupungin määräyksiä ja alueen henkilökunnan antamia ohjeita.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi