Saako kaapelikourua altistaa painolle?

Saako kaapelikourua altistaa painolle?

Mnulla menee seinässä kaapelikouru ja tarkoituksenani on laittaa seinälle levyt, jotka mahdollisesti voisivat tukeutua kouruun (levyt luonnollisesti olisivat myös seinässä kiinni). Saako näin menetellä?

2 vastausta
20.02.201410:06
45262
43

Tarkemmin rakennusmääräyksiä tutkimatta pelkällä talonpoikaisjärjellä sanoisin, että kaapelikourun kiinnitys on varmaankin mitoitettu kannattamaan kourun ja kaapelien paino, tuskin siihen on laitettu extravaraa muulle kuormitukselle. 

Eli jos et aio vahvistaa kourun kiinnitystä, niin en suosittele laittamaan siihen mitään ylimääräistä painoa.

Kommentit (0)
20.02.201412:10
13275
35

ei tuolle mitään laillista estettä, esim. sähköturvallisuus, nähdäkseni ole. kaapelikouruja on niin monenlaisia: jos kyseessä on "ammattikäyttöön" alumiininen kotelo, normaalisti noin 65x110 tai 65x170 mm, kestää varmasti, jollei kiinnittäjällä ole ollut ihan peukalo keskellä kämmentä. jos kyseessä on bilteman muovihärpäke tai vastaava, kokeile itse ensin käsivoimin painaa sitä - omapa on seinäsi, toivoakseni. jos levysi olisi vaikka metrin leveä ja painaisi 10 kiloa ja kouru on tukevan tuntuisesti ruuvattu seinään vaikka 20 cm välein, tulee yhdelle ruuville 2 kg lisäkuormaa. ellei seinä ole ihan höttöä, pitäisi kestää, ja olethan kiinnittämässä levyä seinään myös muualta, jolloin painoa kourulle ei välttämättä tule juuri lainkaan. omalla vastuulla kyllä varmaan toimit; en tunnusta vakuutusyhtiöllesi kirjoittaneeni näitä ohjeita.

Kommentit (0)

Vastauksesi