Voiko autoon vaihtaa moottoripyörän moottorin?

Voiko autoon vaihtaa moottoripyörän moottorin?

Miten on pakin laita. Onko määrätty miten pitää toimia?

4 vastausta

Kyllä se mahdollista on, ja näin näyttää joku tehneenkin: http://harvelit.proboards.com/index.cgi?board=esittelyt&action=display&t...
Mitä pakkiin tulee, niin se täytyy tietysti olla, eikä moottoripyörän moottorin liittäminen auton vaihdelaatikkoon ole mahdotonta, haasteellista varmasti. Haasteellista taitaa olla myös auton katsastaminen, mutta kuten yllä oleva esimerkki näyttää, ei mahdotonta sekään, ja omaksi iloksi rakenteluahan mikään ei estä.

Moottorin vaihto vaatii kuitenkin sellaista teknistä tietoa ja taitoa, jollaista iGS-toimituksella ei ole tarjota.
Asiaa voi kysellä esim. katsastustoimipaikoilta: http://www.ake.fi/AKE/Katsastus_ja_ajoneuvotekniikka/Katsastus+ja+yksittäishyväksyntä/Katsastustoimipaikat/Katsastustoimipaikat.htm
A-Katsastuksella on tekninen neuvonta, jossa neuvotaan ajoneuvojen tekniikkaan ja teknisiin muutoksiin liittyvissä asioissa. Puhelinnumero on 0600-1-7050.
Vinkkejä rakenteluun kannattaa kysellä esim. täältä: http://www.overdrive.fi/

Kommentit (0)
21.01.201717:32
5435
133

youtubessa on paljon videoita autoista joihin on laitettu moottoripyörän moottori!

Kommentit (0)
19.01.201511:14
418
96

Venäläisessä Ural-moottoripyörässä taitaa moottorivetoinen peruutusvaihde löytyä jo vaihdelaatikossa valmiina (sivuvaunun takia). Samaten muistaakseni tavallaan Honda Goldwingissä, missä silkka paino tätä edellyttää. Honda muistaakseni käyttää peruuttamiseen sähkömoottoria, siinä missä Ural toimii samalla moottorilla kuin eteenpäinkin. Uralin sukulaisia teknisesti ovat myös Dniepr- ja "K"-moottoripyörät sekä niiden kiinalaiset kopiot. Itse Ural sukulaisineen on lisäksi muistaakseni kopio 1930-luvun BMW-moottoripyörästä. Siinä tai muissa saksalaisissa en varmuudella tiedä miten sivuvaunun kanssa peruuttaminen on järjestetty.

 

Selvittele josko englantilainen Triumph (Herald...) olisi soveltanut autoissaan moottoripyörien tekniikkaa saman tehtaan tuotannosta. Englantilaisten, yhtä hyvin muidenkin maiden sivuvaunumalleista saatat löytää konstit peruuttamiseen.

 

Luvanvaraisuuteen on vinkkejä jo edellä.

Kommentit (0)
21.01.201711:29
784
86

Ei se ole mahdotonta, mutta auto painaa yli 2 tonnia eikä moottoripyörän moottori jaksaisi vetää noin isoa painoa. Luulisin että moottori sammuisi jos sillä yrittäisi ajaa.

Kommentit (1)
Jos 25hv moottori jaksoi kuljettaa 1. sukupolven VW Kuplaa (ja 60hv moottorit nykypikkuaut... Jos 25hv moottori jaksoi kuljettaa 1. sukupolven VW Kuplaa (ja 60hv moottorit nykypikkuautoja), niin luulisi 173hv:n Suzuki Hayabusan moottorin jaksavan myös. Ja sitäpaitsi vaihteiston avulla pienelläkin voimalla voidaan liikutella suuria kuormia. Esim Kia Picantossa on vääntöä 95Nm ja Hayabusassa 135Nm.
21.1.2017 13:59 Köpi K 89844

Vastauksesi