saako asumistukea ja mistä vanhustenpalvelutalossa asuvat, joiden eläkkeet ei riitä vuokranmaksuun?

saako asumistukea ja mistä vanhustenpalvelutalossa asuvat, joiden eläkkeet ei riitä vuokranmaksuun?

Asumme yksityisessä palvelutalossa jossa palveluseteli ei kelpaa. Kuukausivuokra on enemmän kun mitä me saamme yhteensä eläkettä kuukaudessa. Käytämme kotihoidon palveluja. Kotihoidosta , yli 3 vuotta sitten, ennen tänne palvelutaloon muuttoamme kyselyyni, saada asunto julkisista vanhustenpalvelutaloista vastattiin, teillä ei ole mitään mahdollisuutta. Koska emme kyenneet asumaan enää kotonamme, meidän oli myytävä kotimme ja sen myynnistä saadun rahan turvin meillä on mahdollisuus saada asua yksityisessä vanhustenpalvelutalossa. Onko olemassa jokin sääntö, tai laki, jonka mukaan tälläisissä tapauksissa on mahdollisuus saada vuokratukea, tai muuta tukea asumiskustannuksiin? Suuren vuokran lisäksi meillä on vakituisesti suuret lääkekulut ja kotihoidonpalvelujen kulut.

2 vastausta

Jotta kysymykseen vastataan varmasti oikein, kannattaa käänyä suoraan sosiaalipalveluiden neuvonnan puoleen.  Jos kysyjä on helsinkiläinen, suosittelen yhteydenottoa Helsingin kaupungin seniorineuvontaan. Neuvontaan voi lähettää sähköpostia osoitteeseen  seniori.info@hel.fi. Maanantaista perjantaihin seniori-infoon voi myös soittaa klo 9-15. Puhelinnumero on 09 3104 4556. Jos kysyjä ei ole helsinkiläinen, kannattaa kysyä, onko omalla paikkakunnalla seniori-infoa tai -neuvontaa. 

Kela maksaa eläkkeensaajan asumistukea eläkeläisille, joilla on pienet tulot. Kelasta voi varmistaa, oletteko oikeutettuja asumistukeen. Kelaan voi soittaa ja sinne voi lähettää kysymyksiä myös sähköisesti. 

Kommentit (0)
18.09.201908:17
22339
18

Ihan yleisesti voisi kuitenkin kertoa että

  • eläkkeensaaja voi hakea joko eläkkeensaajan asumistukea tai yleistä asumistukea;
  • palvelutalon maksusta asumistuki lasketaan vain asumismenojen osuudesta, ei kaikista palveluista;
  • yleiseen asumistukeen ei vaikuta se raha joka entisen asunnon myynnistä on saatu, vaan pelkästään tulojen pienuus ja asumiskustannukset (eläkkeensaajan asumistuen ja toimeentulotuen harkinnassa myös talletukset otetaan huomioon).

 

Kommentit (0)

Vastauksesi