Sää olympiakisojen avajaisissa ja päättäjäisissä?

Sää olympiakisojen avajaisissa ja päättäjäisissä?

Olympiakisojen avajaisissa ja päättäjäisissä vaikuttaa aina olevan hieno sää. Ainakin poutainen.Onko tietoa kesä-ja talviolympiakisojen avajais ja päättäjäisjuhlallisuuksien säätilasta läpi olympiakisojen historian? Tiedän,että 1952 Helsingissä satoi kisojen avajaispäivänä...

Vastaus

Kotikisoista on toki helpoimmin saatavissa kirjallisuutta ja muuta dokumenttiaineistoa. Monien viimeisimpien kesä- ja talviolympialaisten avajais- ja päättäjäisjuhlien olosuhteet voivat vielä olla muistissakin, jos niitä sattui seuraamaan. Kesäolympialaisia on vietetty 28 kertaa ja talviolympialaisia 23 kertaa. Niiden avajais- ja päättäjäisseremonioiden säätiloja joutunee kyllä penkomaan verkosta eri tavoin ja siinä saa kulumaan tovin jos toisenkin. Mitään kattavaa katsausta kautta aikojen ei tunnu löytyvän valmiiksi koottuna.

Wikipedia-artikkelit ovat hyvä perustiedonlähde. Englanninkieliset wikipediasivustot ovat usein laajempia kuin suomenkieliset. Säätietoja kunkin kesä- ja talviolympaikisojen osalta kerrotaan vaihtelevasti.

Googlen kuvahakuun voi kirjoittaa hakufraasin, esim. "1956 Summer Olympics opening ceremony" (tai tietysti vaihtoehtoisesti "closing ceremony"). Kuvatuloksista voi päätellä ainakin pilvisyyden ja sateisuuden osalta jotakin. YouTube-pätkiäkin saattaa useiden olympiakisojen osalta löytyä.

Etsintää voi tehdä erilaisin hakulausekkein, esimerkiksi "Weather at the 1948 London olympic games", "Olympic games 1948, weather during opening ceremony" jne. Toki suomeksikin tietoa löytyy, mutta yleensä niukemmin.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi