Ruostumattoman tiskipöydän puhdistus

Ruostumattoman tiskipöydän puhdistus

Hei, puhdistin vedenkeitintä sitruunahapolla tiskipöydän päällä (sitruunahappo liotettuna kuumaan veteen). Vettä roiskui tiskipöydälle mikä teki sen, että tiskipöytään tuli pyöreä kuvio eikä se lähde millään pois. Vedenkeittimen pohja on ilmeisesti mustaa kovaa muoviainesta ja se antoi tuon pyöreän kuvion tistipöytään.

Millähän tällaisen saisi pois? Olen kokeillut eri aineita ilman tulosta.

Kuvat: 
2 vastausta
25.05.201714:22
31579
118

Nämä uudet tiskipöydät ovat todella ongelmallisia. En tullut pari vuotta sitten tiskipöytää uusiessani ajatelleeksi, että materiaali ei ole enää sellaista kuin 20 vuotta sitten, jolloin ruostumaton tiskipöytä oli helppo saada puhtaaksi ja kiiltäväksi. Eikä se naarmuttunut yhtä helposti kuin tämä nykyinen.

Luulen, kuten Köpi, että tilannettasi ei voi auttaa. Kokeilla kannattaa tietysti noita ohjeita.

Riippuen tuotteesta voi olla, että pinnan voi hioa uudelleen - homma, johon ei pidä oudomman ryhtyä, tulee äkkiä iso vahinko ja menee pöytä kokonaan uusiksi.Mikäli harkitset hiontaa, ota ammattilainen asiaa hoitamaan.

Omaa tiskipöytääni ei saa kiiltäväksi, altaiden putsauskin on hankalaa. Niihin auttoi lopulta kiinteällä kasvosaippualla pesu+huolellinen huuhtelu+nopea kuivaus pehmeällä rievulla. Rosterin suhteen (niitäkin on kuulemma useita sortteja, en älynnyt kysyä) on turha puhua ruostumattomasta. Ainakin pinnalle unohtuneen peltipurkin jättämää ruosterengasta ei saa pois. Omaa tyhmyyttä sekin. 1990-luvun pöytään ei moisia jälkiä tullut.

Opinpa sen, että jos olen vielä tiskipöytää valitsemassa, selvitän laadun tarkkaan. Ja olen itsekin huolellisempi.

Muita ylläreitä pöydän suhteen oli se, että en hoksinut kysyä materiaalin paksuutta, asiaa, josta käsin tiskaavan kannattaisi olla selvillä. Tämä on ilmeisesti sitä ohuinta, tulos on se, että tiskaaminen on meluisaa ja rämisevää puuhaa. Samoin modernit kierrettävät altaan tulpat ovat järjenvastaisia. Miten pistän käpäläni kuumaan veteen saadakseni tulpan kierretyksi auki? Entisen voi avata ketjusta nykäisemällä. Molemmat ongelmat olen ratkaissut tunkemalla altaaseen muovisen pesuvadin, jossa tiskaan...eikä rämise tiskaus, ja vesi on helppo kipata pois.

Kommentit (0)
24.05.201720:46
90137
58

Voi olla ettei auta enää mikään, hapot syövyttävät ruostumatonta terästäkin ja pois syöpynyttä ainetta ei enää saa takaisin. Mutta kokeile linkkien ohjeita. Ekassa ohjeessa on kerrottu myös aineet joita ei saa käyttää (kuten mm hapot...)

En usko että se vedenkeittimen muovi on syyllinen vaan pikemminkin sen alla muhimaan päässyt sitruunahappo.

Kommentit (0)

Vastauksesi