Roope ankan onnenlanti. Minkä maalainen, arvo ja muuta?

Roope ankan onnenlanti. Minkä maalainen, arvo ja muuta?

Roope ankan ensilantti / onnenlanti. Minkä maalainen, arvo ja muuta? Missä Aku Ankassa tarina kerrotaan ja onko ensilantti arvokkain / harvinaisin lantti myös numismaattisessa mielessä kaikista Roopen rahoista? Onko ensilantti kuvailtu mahdollisesti Aku Ankassa 7.10.2015 N:o 41 s.31 ja jos on, niin onko kuvaus oikea? (En tarkoita Suomalaista Roopen onnenlanttia, johon onkin jo vastattu, vaan sarjakuvassa olevaa. http://www.kysy.fi/kysymys/heionnistuisko-teidan-kautta-saamaan-vastauks... )

Vastaus

Roope Ankan onnenlantti esiintyi ensi kerran sarjakuvassa The round Money Bin vuonna 1953 Carl Barksin piirtämänä. Tässä sarjakuvassa lantista kerrotaan, että se on ohut ja terävä kuin partakoneenterä. Sarjakuvassa Roope onnistui lantilla katkaisemaan köyden, jolla Karhukoplan jäsenet olivat hänet sitoneet.

Roopen onnenlantti on ensimmäinen kolikko, jonka hän ansaitsi 10-vuotiaana omalla työllään kengänkiillottajan vuonna 1877. Ropen onnenlantti  on englanniksi The Number one dime eli kolikko rahalliselta arvoltaan 10 senttiä  (= 0,10 USD) ja kolikko on painettu vuonna 1875.

Kommentit (1)
Don Rosa on selventäny tarinoilla ja kertonut mm että kolikko on vuosien saatossa hioutu... Don Rosa on selventäny tarinoilla ja kertonut mm että kolikko on vuosien saatossa hioutunut taskussa teräväreunaiseksi sekä ette kyseessä on Roopen ensilantti eikä onnenlantti niinkuin Roopen siskon poika Aku erehdyttävästi usein luulee. Lisäksi kolikon ulkomaalaisuuden takia Roope innostui Rosan tarinoiden mukaan lähtemään Skotlannin Glasgowsta Yhdysvaltoihin.
14.11.2015 01:36 Daniel Malinen 2180

Vastauksesi