Roomassa on Suomen suurlähetystö joka edustaa Suomea Italiassa.

Roomassa on Suomen suurlähetystö joka edustaa Suomea Italiassa.

Roomassa on Suomen suurlähetystö joka edustaa Suomea Italiassa. Sama lähetystö hoitaa suhteet myös Maltaan ja San Marinoon. Miksei se hoida suhteita Vatikaaniin? Miksi suhteet Vatikaanin kanssa on Sveitsissä olevan suurlähetystön vastuulla?

2 vastausta

Bernissä sijaitsevasta Suomen suurlähetystöstä vastattiin, että kyse on perinteestä ja käytänteistä. Tiivistetysti syynä on, että kirkkovaltio Vatikaani ei hyväksy sitä, että Italiaan akreditoidut lähettiläät hoitavat "sivutoimisesti" Vatikaania. Vatikaanissa on tällä hetkellä yli 50 residenttiä lähettilästä. Suomi solmi diplomaattisuhteet Vatikaaniin vuonna 1942 ja vuoteen 1947 Suomella olikin residentti lähettiläs tai diplomaattinen edustaja paikan päällä. Myöhemmin Vatikaania on hoidettu sivuakreditointina, nykysin Bernistä käsin.

Kommentit (0)
03.07.201813:41
34644
78

Diplomaatti nimeltä Georg Achates Gripenberg toimi Suomen edustajana Vatikaanissa toisen maailmansodan aikana, vuosina 1942 - 43. Hän oli erikoislähettiläs ja täysivaltainen ministeri. Gripenberg on kertonut myös tästä ajanjaksosta muistelmissaan.

 

G. A. Gripenberg, Lontoo - Vatikaani - Tukholma. Suomalaisen diplomaatin muistelmia. Werner Söderstöm Osakeyhtiö, Porvoo, Helsinki 1960, sivut 237 - 267,

Suomen valtiokalenteri vuodeksi 1943. Julkaissut Helsingin yliopisto. Osakeyhtiö Weilin & Göös Aktiebolag, Helsinki 1943, sivu 53.

Kommentit (0)

Vastauksesi