Rikesakko ja niiden vaikutukset?

Rikesakko ja niiden vaikutukset?

Sain rikesakon ylinopeudesta 12.11.2018. Laissa sanotaan asiasta tiettyjä asioita. Jos en saa ylinopeussakkoja ainoatakaan 12.11.2019 mennessä, nollautuuko rekisterini ja sakkolaskuri alkaa puhtaalta "pöydältä"?

Vastaus

Oikeusrekisterikeskus ylläpitää sakkorekisteriä, johon merkitään tiedot sakoista. Rekisterin sisältämät tiedot poistetaan viiden vuoden kuluttua siitä, kun kyseinen sakko on maksettu. Toistuvasti ylinopeudesta rangaistulle voidaan määrätä ajokielto. Poliisin on harkittava ajokieltoon määräämistä, jos ajokortin haltija syyllistyy vuoden kuluessa vähintään kolmeen tai kahden vuoden kuluessa vähintään neljään liikennerikkomukseen.

Kesällä 2020 voimaan tulevassa laissa pienempiä ylinopeuksia ei enää lasketa toistuviksi ylinopeuksiksi, joiden kertautuessa saa ajokiellon. Lain muututtua ajo-oikeuteen vaikuttaviksi ylinopeuksiksi lasketaan vain ne kerrat, jolloin ylinopeus on ollut vähintään 10 kilometriä tunnissa enintään kuudenkympin rajoitusalueella tai 15 kilometriä tunnissa korkeammilla rajoituksilla.

Kommentit (0)

Vastauksesi