Raportoin Youtubessa sääntörikkomuksesta, eng vai suomeksi? Saanko tiedon, poistetaanko video?

Raportoin Youtubessa sääntörikkomuksesta, eng vai suomeksi? Saanko tiedon, poistetaanko video?

Raportoin Youtubessa videosta, joka mielestäni rikkoo sääntöjä sopimattomuudellaan, tuleeko minun tehdä ilmoitus englanniksi vai onko siellä riittävää kielitaitoa suomeksi (kun ohjeetkin ilmoituksen tekemiseen sentään löytyy suomeksi) ja tuleeko minulle mitään ilmoitusta siitä, onko Youtube samaa mieltä vai ei videon sopimattomuudesta?

Vastaus
21.08.201700:18
626
40

Kun raportoit videon sopimattomaksi Youtubessa, se tapahtuu anonyymisti. Kukaan ei siis saa tietää kuka videon on raportoinut, ei edes kanavan omistaja. Et siis saa ilmoitusta noudattaako raportoimasi video Youtuben mielestä yhteisön sääntöjä vai ei. Kuvittele, että monet tuhannet ihmiset raportoisivat saman videon. Tällöin Youtubella menisi paljon resursseja (vaikka se tapahtuukin sähköisesti/automaattisesti) siihen, että kaikille lähetettäisiin viesti, poistetaanko video vai ei. Todennäköisesti tämän takia Youtube ei lähetä ilmoitusta kuin pelkästään kanavan omistajalle, jos hänen videonsa poistetaan/raportoidaan rikkovan yhteisön sääntöjä.

Jos video rikkoo Youtuben mielestä yhteisön sääntöjä, se poistetaan. Youtuben työntekijät tarkistavat joka päivä vuorokauden ympäri raportoituja videoita ja katsovat rikkovatko ne yhteisön sääntöjä. Kanavan omistaja saa tiedon, jos hänen videonsa poistetaan/on raportoitu, että se rikkoisi sääntöjä. Kanavan omistajalle kerrotaan syy, jonka takia video on poistettu. Hän ei kumminkaan saa tietoa siitä, kuka on raportoinut videon sopimattomaksi.

Nyt en osaa täysin varmasti sanoa pitääkö sääntörikkomusta raportoidessa kirjoittaa lisätietoja englanniksi vai suomeksi. Tässä kohtaa suosittelisin kumminkin kirjoittamaan englanniksi. Sillä esimerkiksi Youtuben sähköpostituki ei myöskään tue suomen kieltä, joten en usko, että heillä on paljon suomen kielen taitajia, jos edes yhtään. Palaan asiaan jos löydän/saan tarkempaan tietoa.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi