Rankaisematta olevien murhaajien vaarallisuudesta? Suomessa

Rankaisematta olevien murhaajien vaarallisuudesta? Suomessa

Pitäisikö olla huolissaan, kun Tampereen Tesoman murhaaja / tappaja toistaiseksi kävelee vapaana. Miten suuri todennäköisyys Suomessa on, että murhat / tapot poliisi saa selvitettyä? Miten suuri osa % päätyy siten, että tekijä saadaan selville, ennen tämän kuolemaa, ja kärsimään rangaistuksensa, jos sellainen määrättäisiin, ellei syyntakeeton tai vastaavaa. Vaikka yleensä rikolliset aika usein kyllä kuolevat ennen aikojaan ja siten ongelma poistuisi luonnollistakin tietä jossain vaiheessa.

Vastaus

Tietynlainen terve varovaisuus elämässä lienee paikallaan. Satunnaisen tappajan kohtaamisen pelossa ei kuitenkaan ole järkevää jumittua kotiinsa. Yleensä tekijä ja uhri tuntevat toisensa jollakin tavoin entuudestaan. Suuressa osassa tapauksia ollaan enemmän tai vähemmän humalassa.

Suomessa henkirikosten selvittämisprosentti on korkea, esimerkiksi vuonna 2013 lukema oli Ylen uutisoinnin mukaan 93%. Tuo jälkimmäinen kysymys on vähän epäselvä. Henkirikosten selvittämisprosenttiin lasketaan todennäköisesti kaikki selvitetyt tapaukset, eikä tilastossa erotella esimerkiksi niitä syyllisiksi todettuja, jotka sattuvat kuolemaan ennen rangaistuksen täytäntöönpanoa.

Kommentit (0)

Vastauksesi