Rallin MM-pisteillä sekä kuljettajana sekä kartanlukijana?

Rallin MM-pisteillä sekä kuljettajana sekä kartanlukijana?

Rallia seuraavien kaverusten tapaamisessa tuli puhetta aiheesta.Onko montakin sellaista henkilöä,jotka ovat sijoittuneet rallin MM-sarjassa pisteille sekä kuljettajana sekä kartanlukijana? Ainakin Michele Moutonin ja Ari Vatasen kartanlukijana toiminut italialainen Fabrizia Pons on sellainen.Kartturina sijoituksia paljonkin,kuljettajana hän saavutti yhdeksännen sijan San Remon rallissa 1978. Ja tähän ei sitten sisälly kompaa,jollainen olisi pienellä viilauksella muodostettavissa Juha-parin Kankkunen-Piironen kaasuvaijeri-episodista aikoinaan 1980-luvulla Jyväskylän Suurajoissa,jolloin Kankkunen kaasutteli ja kartanlukija Piironen ajoi sen erikoiskokeen maaliin.Varmaan netistä löytyykin vastaus,mutta löytyykö mistään suomalaisesta tietolähteestä,kirjasta tai Vauhdin Maailma-lehdestä asiaa.

Vastaus

Ilmeisesti tällaisia ralliautoilussa sekä kartturina että kuskina MM-pisteitä hankkineita henkilöitä on vain kaksi. Italialainen Fabrizia Pons on heistä toinen. Toinen vastaavan tempun tehnyt on ranskalainen Jean-Claude Lefèbvre. Näin ainakin todetaan italiankielisellä wikipedia-sivustolla.

Ovatko kotimaan lehdet tai kirjat noteeranneet Lefèbvren kartturi/kuskisaavutuksen, sitä emme tiedä. Kovin vähän miehestä ylipäätään löytyy suomenkielistä tietoa edes verkosta.

Kommentit (0)

Vastauksesi