Raidejokerin kilpailutus

Raidejokerin kilpailutus

Miksi nyt ei tarvinnut kilpailuttaa koko euroopan valmistajilla raidejokerin vaunuja? Onko suomalaiset lopultakin oppineet olemaan kusematta omiin housuihinsa ostamalla jäätyviä junia italiasta ja samalla aiheuttamalla konkursseja suomalaisilläe valmistajille?

Vastaus

Julkiset hankinnat on normaalisti tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Esimerkiksi valtion ja kuntien viranomaisten, valtion liikelaitosten, julkisoikeudellisten liikelaitosten ja kirkon velvollisuus on ilmoittaa hankinnoistaan. Ilmoitusvelvollisuus täytetään julkaisemalla ilmoitus HILMAssa, sähköisessä ilmoituskanavassa. Rekisteriä ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriö. HILMAssa on ilmoitettava kansalliset ja EU-kynnysarvot ylittävät julkisiset hankinnat. Pääsääntöisesti kaikki kansallisen ja EU-kynnysarvon ylittävät hankinnat on kilpailutettava.

Jos hankinta on aiemmin kilpailutettu ja kunnalla on voimassa oleva sopimus, niin tällöin tavaroita ja palveluksia voidaan tilata suoraan sopimustoimittajalta. HKL:llä on vuonna 2011 allekirjoitettu Transtechin kanssa voimassaoleva raitiovaunujen hankintasopimus, johon kirjattujen toimitusoptioehtojen perusteella Raide-Jokerin raitiovaunut voidaan hankkia. HKL olisi voinut halutessaan toteuttaa uuden tarjouskilpailun hankinnasta, mutta tässä tapauksessa päädyttiin pysymään nykyisessä sopimuksessa.

Kommentit (0)

Vastauksesi