Rahattomia kulttuureita?

Rahattomia kulttuureita?

Paljonko nykymaailmassa on sellaisia ihmisiä, jotka asuvat kulttuureissa, joissa ei käytetä rahaa?

3 vastausta

Nykymaailmassa on muutamia kulttuureita, joissa edelleenkään ei käytetä rahaa vaihdon välineenä. Näitä ovat mm. Amatsonin sademetsien heimot, Australian aborginaalit,Tiibetin ja Mongolian nomadit sekä mm. jotkin afrikkalaiset heimot, kuten Hadza-heimo, joka elää Tansaniassa. Aikaisemmin myös Pohjois-Amerikan intiaanit ovat eläneet ilman rahaa.

Lukumääräisesti näitä ilman rahaa toimivia ihmisiä ei ole paljon. Tarkkaa lukumäärää on vaikea arvioida.

 

 

 

Kommentit (0)
28.09.201518:08
18911
51

Tapanin-tsunamin jälkeen oli juttuja Bengalinlahden Andamaanien saaristosta, jossa aalto myös pyyhki yli, ja minulle jäi se mielikuva että niilläkin saarilla saattaa olla heimoja jotka eivät pidä yhteyttä ulkomaailmaan, joten saattaisivat olla rahattomia.

Sen sijaan tuntuu aika uskomattomalta että Australiassa vielä olisi niin eristyneitä heimoja.

Kommentit (0)
19.10.201914:31
25679
19

Eräs väestöryhmä, joka ei käytä rahaa, on varmasti sentineleiksi kutsuttu alkuperäisheimo. He asuvat Pohjois-Sentinelin saarella, joka on osa Andamaanien saariryhmää. Andamaanien saariryhmä on osa Intiaa. Sentinelit harjoittavat edelleen metsästystä, kalastusta ja keräilyä. He myös elävät eristäytyneinä muusta maailmasta. Kun ulkopuoliset ovat yrittäneet lähestyä Pohjois-Sentinelin saarta, sentinelit ovat torjuneet lähestymisyritykset ampumalla nuolia. Eräät henkilöt ovat onnistuneet nousemaan maihin kyseisellä saarella, mutta sentinelit ovat lopulta surmanneet heidät. He surmasivat esimerkiksi erään Yhdysvaltain kansalaisen, joka saapui Pohjois-Sentinelin saarelle vuonna 2018.

 

Helsingin Sanomat 22. 11. 2018, sivu A32.

Kommentit (0)

Vastauksesi