Pyykinpesusta

Pyykinpesusta

Kysyisin näin arkisesta asiasta kuin pyykinpesu. Miten voi estää vaatteiden värien haalistumisen? Jos kysessä esim. puuvillasta tai viskoosista valmistettu trikoinen tai kankainen tunika, T-paita tms. joka on monivärinen, kirjava, kuviollinen, kirkasvärinen. Usein värit "katoaa", kulahtaa, haalenee, samenee jo ekan pesun jälkeen. Harmittaa, silloin vaate ei enää näytä uudelta ja siistiltä, vaan...kulahtaneelta. Millaista pesuainetta kannattaisi käyttää, veden lämpötila yms.? Vai olisiko esim. pelkkä etikka parempi? Jos värit on jo haalistuneet tai tuntuu kuin koko vaate olisi jotenkin "harmaantunut", voiko värejä enää palauttaa millään konstilla tai aineella? Olen käyttänyt ns. color pesuaineita, mutta tuntuu että tätä haalistumista tapahtuu silti.

Vastaus

Vaatteiden lajittelu värin mukaan ja pesuohjeiden tarkka noudatus auttavat hyvän pesutuloksen saavuttamisessa. Värien sekoittumista voi vähentää ns. värisiepparin käyttö. Silloin se pintaväri, joka vaatteista irtoaa, ei tartu muihin vaatteisiin vaan jää liinaan. Mainitsemasi etikka huuhteluaineessa kirkastaa värit. 

 

Pyykinpesuun ja muihin kotitalousasioihin liittyvissä pulmissa kannattaa kääntyä Marttaliiton puoleen. Marttaliiton maksuton chat palvelee keskiviikosta perjantaihin klo 12-15. 

Kommentit (0)

Vastauksesi