Pystyykö ihminen voittamaan terveen aikuisen suden tappelussa paljain käsin?

Pystyykö ihminen voittamaan terveen aikuisen suden tappelussa paljain käsin?

3 vastausta

Erään verkkouutisen mukaan Venäjällä vuonna 2016 mies taltutti suden puolustaessaan naapuriaan pedon hyökkäykseltä. Alkuun mies löi sutta kepillä, mutta kävi sitten painimaan ja onnistui kuristamaan suden. Jälkeenpäin selvisi, että otus sairasti vesikauhua. Vuonna 2013 Kazakstanissa sattui vastaava miehen ja suden tappelu, jossa susi jäi tappiolle. Yleensä kyllä ihminen on paljain käsin puolustautuessaan suden kanssa altavastaaja. Voimakastekoinen ja nopea mies saattaa pärjätä. Onneksi susi välttelee suoraa yhteenottoa ihmisen kanssa.

Brittiläinen History.com -verkkosivusto antaa ohjeita suden hyökkäykseltä selviytymiseen. The Telegraph ohjeistaa pitämään katsekontaktin eläimeen. Kaikin tavoin on tehtävä sudelle selväksi, ettei hyökkäys kannata.

 

 

Kommentit (1)
Riippuu ihmisestä. Joku karateka tai muu ammattitappelija varmaan pystyy, mutta useimmat ... Riippuu ihmisestä. Joku karateka tai muu ammattitappelija varmaan pystyy, mutta useimmat muut eivät.
4.12.2018 15:26 Matti Rantanen 4571
01.12.201812:13
19933
20

Selailin Jouko Teperin teosta Sudet Suomen rintamaiden ihmisten uhkana 1800-luvulla. Kyseessä on Suomen Historiallisen Seuran Historiallisia Tutkimuksia -sarjassa vuonna 1977 ilmestynyt nide. Kirjan sivuilla 27 - 35 luvussa "Maantien kulkijan turvattomuus" Teperi referoi lähinnä 1800-luvun sanomalehtiaiheistoon tukeutuen hyvin runsaaslukuisia tapauksia, joissa on ollut kyse myös yksittäisten susien harjoittamasta tuon ajan aikuisten suomalaisten ihmisten ahdistelusta.  Aineistosta ei nähdäkseni löydy ainuttakaan tapausta, joissa aikuinen mieskään olisi paljain käsin onnistunut tappamaan tai karkottamaan aggressiivisen suden. Aina tarvittiin suden häätämiseen kirves, seiväs tai jokin muu astalo.

Paljain käsin suden kimppuun käyminen tuntuu epäuskottavalta jo senkin vuoksi, että koirien tapaan sudetkin tunnetusti tarraavat hampaillaan ensimmäisenä kiinni ulommaiseen ruumiinosaan - tappelutilanteessa siis käteen.

Kommentit (0)
29.11.201819:10
15629
10

Nuoruudesa tuli luettua kaikenlaisia kirjoja, joista on mieleeni jäänyt kaksi susitarinaa. Toisen kirjan kirjoittaja oli viettänyt pitkän ajan Siperiassa karkotettuna (ennen vallankumousta), toinen kirja oli Alaskasta tai oliskohan ollut Grönlannista. Kummassakin kerrottiin hyvin samankaltainen tarina suden kohtaamisesta. Tarinaan kuului nuori ihminen (Grönlannissa nuori tyttö), joka patikoi pitkää välimatkaa ja joutui myrskyyn, oli nälissään ja kylmissään ka kuolemanvaarassa. Sitten ilmestyy jostain susi, ja tämä avuton ihminen heittäytyy selälleen, uikuttaa ja rapsuttaa suden kurkkua. Mikään ihimisen käytöksessä ei herätä suden metsästysviettiä, vaan päinvastoin herättää poikasen ruokkimsivietin. Niinpä susi oksentaa anelevalle ihmiselle puoliksi sulanutta ruokaa samoin kuin se tekee omien pentujensa kanssa, ja ihminen selviää reissustaan hengissä.

Uskoakseni kumpikin kirjailija on käyttänyt tarinassaan paikallisten ihmisetn kertomia kokemuksia, mutta varmahan en voi olla.

Kommentit (0)

Vastauksesi