Pysäköinti maksullista satunnaisesti.

Pysäköinti maksullista satunnaisesti.

Tampereella jäähallin pihassa on pysäköintiruuturivistöt joiden päässä on pysäköintipaikan merkki, lisäkilpi joka määrää pysäköintitavan ja lisäksi lisäkilpi tekstilllä "maksullinen Liigan otteluissa" sekä kellonajat. Onko maksullisuus merkitty kylttiin laillisesti oikein? Voidaanko merkissä olevalla tekstillä velvoittaa ottamaan selvää jonkun yrityksen toiminta-ajoista?

Vastaus

Tällaista pysäköinnin maksullisuutta liigaotteluiden aikana harrastetaan ilmeisesti muuallakin. Ainakin esimerkiksi Raumalla Äijänsuon hallin parkkipaikalla veloitetaan pelien aikana maksu.

Kun Hakametsän jäähallin maksullinen pysäköinti aikarajoineen alkoi, herätti se keskustelua. Hallin parkkipaikalla käytäntöä on noudatettu vuodesta 2012. Sen laillisuudesta tiedusteltiin meiltä jo samana vuonna. Kysy.fi:llähän ei varsinaista laintulkinnan pätevyyttä ole. Silloin asiaa kysyttiin Tampereen katutilavalvonnasta. Vastauksen mukaan:

"Hakametsän jäähallin piha on tonttia. Tieliikennelain mukaan pysäköinti tontilla on kielletty, mutta tontin omistaja/haltija voi myöntää pysäköinti- lupia tonttinsa alueelle. Mikäli tontille halutaan valvontaa ko. henkilö voi tehdä pysäköinninvalvonnalle virka-apupyynnön valvonnasta, alueen valvonta ei siis automaattisesti kuulu pysäköinninvalvonnalle laissa määrätyn toiminnan piiriin. Tontin haltijalla (ei pysäköinninvalvonnalla) on myös oikeus päättää tontilla tapahtuvaan pysäköintiin liittyvistä asioista esim. maksullisuudesta, luvista yms."

 

Kommentit (0)

Vastauksesi