Pyrin syömään mahdollisimman terveellisesti.

Pyrin syömään mahdollisimman terveellisesti.

Pyrin syömään mahdollisimman terveellisesti. Onko parempi, että korvaan tavallisen suolan pansuolalla vai, että en lisää suolaa ollenkaan ruokaan? Kumpi on terveellisempää? Pansuola paketista saa sellaisen käsityksen, että se on terveellistä ja että sitä on parempi syödä kun olla syömättä.

Mistä ja miten pansuola tehdään? Heidän nettisivuillakaan ei oikein kerrota sitä. Onko pansuola suomalainen keksintö?

Vastaus

Natrium on ihmisen elintoiminnoille välttämätön aine, mutta sen päivittäinen tarve saadaan normaalista ruokavaliosta ilman suolan lisäämistä. Ruoka-aineissa on natriumia luonnostaan. Näin ollen on parasta käyttää pansuolaakin vain vähän.

Pansuolassa on noin puolet tavallisen ruoka- tai merisuolan natriumista. Lisäksi siinä on kaliumkloridia, magnesiumsulfaattia, lysiinihydrokloridia sekä piioksidia. Kaikki ainesosat ovat peräisin luonnosta. Pansuola on suomalainen mineraalisuolakeksintö. Maailmanlaajuiset oikeudet tähän keksintöön omistaa Orion-konserniin kuuluva Oriola Oy.

http://www.tohtori.fi/?page=2598148&id=8520396
http://www.pansalt.fi/page.aspx?SectionId=924
http://www.pansalt.fi/page.aspx?SectionId=935
http://www.terveysinfo.net/uutiset/artikkeli_lue/77

Kommentit (0)

Vastauksesi