Pyörän talvirengas

Pyörän talvirengas

Jos pyörän renkaista vain toinen on talvirengas, onko sen parempi olla etu- vai takarenkaassa?

5 vastausta

Itse laittaisin takarenkaaseen, koska jarrutan takarenkaalla ja nastarengas estäisi renkaan sutimisen jarruttaessa. Jos käytät enemmän etujarrua, nastarenkaan voisi laittaa eteenkin.

Kommentit (0)
11.03.201515:40
8701
64

Talvella kannattaa vaihtaa polkupyörään nastarengas ja nimenomaan eteen (pyörän renkaiden kannattaa olla tietysti karkeakuvioisia ja "hiekoitushiekkasuojattuja" ettei sepeli helposti tee reikiä).  Kannattaa olla niin kuin autossa, on kokonainen talvipyörä, sen vaihtaminen eteen on nopeaa.  Taakse pyörän vaihtaminen on työlästä.  Edessä olevalla nastarenkaalla hallitsee polkupyörän myös liukkaalla pinnalla, kuten Köpi kertoi.  Voi myös tehdä hallitun kaatumisen sivulle.  Jos eturengas puolestaan luistaa alta, niin se on menoa suoraan turvalleen, ja loukkaantumisriski on huomattava.

Kommentit (1)
Millä tavalla auton takarenkaan vaihtaminen on työläämpi verrattuna eturenkaaseen?
12.3.2015 09:32 Asseri . 6510
12.03.201515:46
8701
33

Tässä, Asseri-boy, puhuin polkupyörän takapyörästä, kuten hyvin ymmärsit mutta halusit puujalkamaisesti vinoilla.  Auton pyörät mulla vaihtaa The Man ja pistää vielä ilmanpaineet kohdalleen ja tasapainottaa renkaat  kaupan päälle, ja vaihdetut varastoon.  Sitten annan sille 50 ekee, ja ollaan molemmat tyytyväisiä ja hymyillään.

Polkupyörän eturenkaan vaihdan itse. Polkupyörän takarenkaassa on haasteellisesti vähintään ketju sun muita romppeita, joita pitäisi kalibroida.  Sen polkupyörän takapyörän, siis sen koko renkaan ( = kumit) + rattaan ( = se muu mikä pyörii kun polkee äidin asialla kauppaan) vaihtaminen on työläämpää kuin etupyörän heittäminen paikalleen.  Etupyörassä vaan mutterit auki, vanha pois ja viereen, uusi tilalle, mutterit kiinni, edelinen varastoon ja eiku käsienpesulle.

Asseri, illalla taas hampaanpesulla pannaan sitten se paksumpi ja karheampi osa hammasharjasta suuhun ja sitten sitä nykytetään sitä karheaa osaa hampaita vasten kunnes äiti sanoo että riittää, ei imeskellä sitä puikelompaa päätä vaikka kuinka kivaa se olisikin.

Kommentit (1)
Kiitos, Eetu, valistuksesta.
12.3.2015 19:53 Asseri . 6510
10.03.201519:09
87234
30

Toki pysähtyminenkin on tärkeää, mutta mielestäni vielä tärkeämpää on pystyssä pysyminen. Jos takarengas luistaa (ja eturengas pitää) voi luiston ainakin yleensä hallita laskemalla jalan maahan. Jos eturengas luistaa alta pois (sivulle), ei pitäväkään takarengas pelasta mitään vaan nurin mennään. Eli minä laittaisin eteen, koska uskon (yleensä) selviäväni takapyöräluistosta. Jos ei usko, parempi laittaa nastat molempiin päihin.

Kommentit (0)
11.03.201510:29
5583
28

Molemmat vaihtoehdot ovat niin huonoja, ettei sillä ole kauheasti merkitystä. Älä lähde liukkaalla ajelemaan ilman kunnon nastarenkaita. Nastarenkaillakin jäiset sivulle kallistuvat kohdat kannattaa opetella ajamaan pienellä vedolla luonnollista kaarta pitkin niin pyörän alta lipsahtamisen riski pienenee.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi