puolustusvoimien ruokalista?

puolustusvoimien ruokalista?

Onko Suomen armeijan ruoaka lista luettavissa jossain on line? Syölä henkilökunta työaikana samaa ruokaa kuin varusmiehet? Onko sen ruoka niin sanotustin hyvää? = maine ja saako sitä riittävästi?

3 vastausta

Puolustusvoimien ruokahuoltoa siirretään nykyään Leijona Catering -nimiselle yhtiölle

http://www.leijonacatering.fi/Etusivu

Sen sivuilta löytyy ruokalistoja

http://www.leijonacatering.fi/index.php?sivu=299&p=280

 

Kommentit (0)
13.02.201418:41
22963
8

Se on edelleenkin hyvää - ja yleensä sitä on riittävästi. Tässä välillä oli gluteenittomien aterioiden kanssa hiukan vaikeaa, kun ei varusmiespalvelukseen otettu keliaakikkoja ja dieetin mukainen ruoka oli aina tilattava hyvissä ajoin etukäteen erikseen. Nyt säädökset ovat jonkin verran joustaneet, ja koska keliakiaa on löydetty jo palveluksessa olevalta henkilökunnalta, on asia helpommin hoidettavissa. 

Takavuosina oli Suuri Hernekeittosota. Puolustushallintoon nimittäin tuli uusi muonitustarkastaja, joka oli sitä mieltä, että on haitallista syödä samalla aterialla hernesoppaa ja pannaria, puhumattakaan siitä, että kyseinen yhdistelmä perinteisesti toistui joka torstai. Jonkin aikaa sitten kangerrettiin eteenpäin jonkun muun keiton ja pienen pannaripalasen avulla, mutta tyytymättömyys iti. Asiasta tuli niin tärkeä, että muonitustarkastaja joutui antamaan periksi. Hernaria ja pannaria on siis yhä saatavissa. Hän onnistui kuitenkin harventamaan yhdistelmän esiintymisväliä, joten sitä alettiin tarjota kerran kolmessa viikossa. Mikä liekään tarjontatiheys nykyään, en tiedä.

Yleisesti ottaen henkilökunta syö samaa ruokaa kuin koulutettavat. Joissakin varuskunnissa on olemassa varuskuntakerho - upseerikerhon/entisen toimiupseerikerhon jälkeläinen - jossa lienee vielä mahdollisuus käydä syömässä erillistä, hiukan suurempaa maksua vastaan. Kerhotoiminta on vuosien varrella kulkumahdollisuuksien parantuessa ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksien lisääntyessä vähentynyt, varsinkin kaupunkivaruskunnissa, joten sitä ruokailua voitaneen pitää melko marginaalisena vaihtoehtona.- Varuskuntaruokalankin ateria on henkilökunnalle maksullinen.

On valitettavaa, että niin monet varusmiehet nykyään napostelevat sodessa munkki-kahvivälipalan tai pizzapalasen talon ruoan asemasta. Ruokaa menee hukkaan, ja hyvä ravinto jää saamatta. Samalla kotonakin suoraan jääkaapista tai tietsikan näppikseltä syövät menettävät mahdollisuuden opetella ruokailun yhteydessä noudatettavaa kanssakäymiskoodia. 

Kommentit (0)
13.02.201416:19
14121
7

Kun aikanaan puolustusvoimien ruokalassa aterioin, ei vaihtoehtoja ollut. Henkilöstö ja varusmiehet söivät samaa ruokaa, joka yleensä oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Kommentit (0)

Vastauksesi