Pukki toi Inkan aarre -pelin ja säännöistä on pakko kysyä.

Pukki toi Inkan aarre -pelin ja säännöistä on pakko kysyä.

Terve.
Pukki toi Inkan aarre -pelin ja säännöistä on pakko kysyä. Säännöt sanovat:"Jos pelaajalla ei ole rahaa tai hän ei halua sitä käyttää, pääsee hän noppaa heittämättä vapaamatkustajana 2 askelta kullakin vuorollaan. Näin ei kukaan paholaisen kohdattuaan voi jäädä saarelle." Tällä on ilmeisesti yritetty korjata sukulaispeli Afrikan tähti -pelissä olevaa kömmähdystä. Jos rosvo vei rahat saarella, sieltä ei päässyt pois ja peli loppui siihen. Inkan aarteessa ei voi jäädä saarelle jumiin, koska säännöissä sanotaan myös näin :" Meritielle lähtemien maksaa 100 pesoa. Samalla maksulla saa kulkea niin kauan kuin pysyy meritiellä ... ... vasta sisämaassa käynnin jälkeen on maksettava uudelleen. " Tuo noppaa heittämättä nappulan siirtäminen kahdella pykälällä siis on tavallaan turha sääntö. Ainoa mitä hyötyä siitä on keksitty olevan on se, että jos seuraavaan lunastamattomaan kiekkoon on matkaa 2 pykälää, ei kannata heittää noppaa. Enkö ole ymmärtänyt oikein, vai miten määritellään sisämaa?

Entäs se, että ilmeisesti paholainen vie nekin rahat jotka saa jos ehtii ensin kolmeen erikoispaikkaan. Eli ensin lunastetaan palkinto ja sitten paholainen ryövää sen? Vai toisin päin?

Kolmas epäselvyys. Jos lunastaa kiekon ja saa Intiaanioppaan sen on käytettävä heti. Kun sitten välittömästi siirtyy muualle, saako sen kiekon lunastaa samalla vuorolla? Hyvässä lykyssä siitäkin tulee Intiaaniopas, saako silloinkin jatkaa ja lunastaa samalla vuorolla. Vai pitääkö odottaa seuraavaa vuoroaan?

Eihän näihin nyt maailma kaadu, mutta mitä logiikan ja kielitieteen asiantuntijat sanovat säännöistä. Hassua, että Afrikan tähden sääntöongelmia ei saatu ratkaistua kunnolla. Inkan aarre sinänsä on ihan hyvä peli.

Vastaus

Pyysimme selvitystä näistä kysymyksistä Inkan Aarteen julkaisijalta, Pelikolta. He vastasivat näin:

"Meritielle lähtö maksaa 100 pesoa. Jos rahaa ei ole tai ei halua sitä käyttää, voi sinne kuitenkin lähteä 2 askeleen säännöllä. Meritien maksu menee vain kerran siihen asti, että ottaa askeleita sisämaassa. Saaret eivät ole sisämaita. Paholaisella pelottelu 2 askeleen säännön yhteydessä ei välttämättä ole tarpeen."

Ja siitä vuoron suorittamisjärjestyksestä:

"Pankki maksaa ja perii pelaajalle/pankille kuuluvat rahat heti. Jos rosvo tulee, se vie kaiken. Jos pelaaja saa intiaanioppaan Cap Hornissa, hän silti saa erikoispalkinnot
pankilta heti ja maksaa myös pankille ennen kiekon kääntämistä. Intiaanioppaan käännyttyä matkustetaan."

Tästä voi ymmärtää myös sen, että jos molemmat intiaanioppaat saa samalla vuorollaan, niin kaikki tehtävät/siirrot/yms. suoritetaan loppuun asti samalla vuorolla.

Jos olet lautapelien ystävä ja nautit pelaamisesta, kannattaa tutustua uuden sukupolven lautapeleihin, jossa säännöt ovat helppoja mutta pelit mukavasti haastavia. Seuraavassa on pari esimerkkiä jotka ovat helposti löydettävissä hyvin varustettuilta leluosastoilta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Carcassonne_(peli)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Menolippu

Enemmän uudesta lautapelisukupolvesta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lautapelit#Modernit_pelit

Kommentit (0)

Vastauksesi