Puhelinnumeron julkistaminen netissä

Puhelinnumeron julkistaminen netissä

Hei Saako rekisteröidyn yhdistyksen puheenjohtaja julkistaa netissä ilman asianomaisen lupaa puhelinnumerot ja muuta henkilökohtaista tietoa ? Esim jäsenluettelo ketkä kuuluvat kyseiseen seuraan?

Vastaus

Kun tutkii erilaisten yhdistysten ja järjestöjen sivustoja Kansalaisyhteiskunta.fi -sivuston järjestöhakemistosta, huomaa että käytännöt vaihtelevat. Jotkut yhdistykset julkaisevat jopa jäsentensä nimet, kuvat, sähköpostit ja puhelinnumerot. Toiset vain nimet ja puhelinnumerot. Joissakin tapauksissa ei rivijäsenten nimiä löydy ja yhteystiedoissa on vain yhdistyksen postiosoite ja sähköpostiosoite.

Yhdistyslain 11§:n mukaan on hallituksen velvollisuus pitää jäsenluetteloa. Luetteloon on merkittävä kunkin jäsenen täydellinen nimi ja kotipaikka. Jäsenellä on oikeus tutustua edellä mainittuihin tietoihin. Jäsenluettelon tietojen luovuttamisesta päättää hallitus.

Tietojen luovuttamisesta muutoin säädetään Henkilötietolaissa. Vastaajan käsityksen mukaan olisi vähintäänkin suositeltavaa kysyä yhdistyksen jäseniltä suostumusta esim. puhelinnumeron julkistamiseen. Sinun kannattaisi varmaankin ottaa yhteyttä Tietosuojavaltuutetun toimistoon. Heiltä saa asiantuntevimman ohjeistuksen.  Puhelinneuvonta ma-to klo 9-11 ja 13-15, pe klo 9-12. Myös sähköpostia voi käyttää, ks. yhteystiedot.

Kommentit (0)

Vastauksesi