Puhelimen sovellusten päivitys

Puhelimen sovellusten päivitys

Hei. Miten voisin saada puhelimeeni lisää "tilaa". En harrasta sovellusten latailemista, mutta seuraavat sovellukset, joita olen itse ladannut ja joita tarvitsen minulla on: Verkkopankki, word, suomi 112, yle areena, Skype, gmail. Eli mielestäni näitä ei ole paljon. Kuitenkin kun puhelin säännöllisesti päivittää näitä sovelluksia tulee ilmoitus, että vapauta tilaa poistamalla sovelluksia. Eli päivitykset eivät onnistu. Mitä voisin tehdä, jotta näitä tarvitsemia sovelluksia ei tarvitsisi poistaa, mutta ne voisi päivittyä? Ja mahdollisesti jos tarvitsisi ladata joku uusi sovellus, kuinka saisin sen "mahtumaan"?

2 vastausta

Puhelimen välimuistiin kertyy ajan mittaan ja aplikaatioista riippuen päivittäin enemmän tai vähemmän roskatiedostoja. Jos roskia ei poista säännöllisesti, puhelin alkaa hidastumaan ja uusia aplikaatioita ei pysty lataamaan tai päivittämään. Tähän on kuitenkin olemassa apuja. Kysymyksestäsi ei käynyt ilmi mikä puhelin sinulla on.  Pystyn vastaamaan vain Android -puhelimien puolesta. Androidpuhelimilla roskatiedostoja voi poistaa esim. Norton Clean ohjelmalla, jota kannattaa käyttää joka päivä. Sen saa Google Play-kaupasta ilmaiseksi. Android-puhelimessa on Googlen omia aplikaatioita, joita ei voi poistaa. Jos niitä ei tarvitse niin niitä ei myöskään tarvitse päivitellä, mikä säästää tallennustilaa puhelimessa. Pääset niihin  käsiksi valitsemalla  Google kauppa -> Ylävasemmalla kolme viivaa klikkaamalla -> Omat sovellukset ja pelit -> Päivitykset.  Valitse poitettava sovellus ja klikkaa Poista-nappia. Ja jos otat kuvia niin ulkoinen SD-kortti on hyvä olla puhelimessa. Sinne tallentuu kaikki kuvat myös Google-kaupasta ladatut aplikaatiot.  Käyttämättömien aplikaatioiden välimuisiin pääsee klikkaamalla Asetukset -> Sovellukset -> Valitse ylävalikosta Kaikki -> Valitse sovellus, jonka välimuisin haluat tyhjentää. Klikkaa Tyhjennä tiedot. Eri Android-versioissa näyttö on erilainen, mutta liikumisen periaate on melko samanlainen. IPhonen osalta joudun ohjaamaan sinut Google-hakuun esim. halusanoilla - iPhone sovellukset -

Kommentit (1)
Jos ongelmana on puhelimen tallennustilan riitämättömyys, niin herää tietysti kysymys... Jos ongelmana on puhelimen tallennustilan riitämättömyys, niin herää tietysti kysymys, mahtuuko Norton Cleaniakaan asentamaan ja jos mahtuu, niin pystyykö se vapauttamaan enemmän tilaa, kuin se itse vie.
4.9.2018 07:55 Leo Salminen 4379

Siis tietysti sinun täytyy ensin poistaa tarpeettomat aplikaatiopäivitykset ja tyhjentää käyttämättömien aplikaatioiden välimuisti ennen kuin Norton Cleanin asentaminen onnistuu. Yksi vaihtoehto tietysti on myös tehdasasetusten palauttaminen. Silloin voi alkaa asennukset niin sanotusti "uudelta pöydältä".

Kommentit (0)

Vastauksesi