Psykologi ja psykiatri

Psykologi ja psykiatri

Tiedän että psykiatri on lääkäri ja psykologi ei, mutta minua kiinnostaa kuuluuko kummankin koulutukseen oma psykoanalyysi tai vastaava

2 vastausta

Psykiatrit ja psykologit voivat toimia erilaisissa tehtävissä (esim. työterveyshuolto tai ammatinvalinnanohjaus).

Perustutkintoihin ei sinänsä kuuulu psykoanalyysiä tai terapiaa. Sen sijaan psykoterapeutin ammattipätevyyteen vaaditaan omakohtainen psykoterapia.

Valviran sivulla kerrotaan psykoterapeuttien ammattipätevyyteen vaaditusta terapiasta:

"Psykoterapeutin pätevyys edellyttää omakohtaisen riittävän koulutuspsykoterapian läpikäymistä. Sen tavoitteena on antaa psykoterapeutille valmiudet ammatilliseen työskentelyyn siten, että hänen omat henkilökohtaiset pyrkimyksensä eivät ohjaa terapian kulkua tai vaaranna potilaan etua."

 

Kommentit (0)
25.06.201715:54
7644
41

Turhaa on laverrella vastauksissa liian pitkään. Vastaus kysymykseen on yksinkertaisesti: ei kuulu.

Kommentit (4)
Psyk-alkuiset toimenkuvat ovat kyllä niin epäselviä niin monelle että minusta siinä o... Psyk-alkuiset toimenkuvat ovat kyllä niin epäselviä niin monelle että minusta siinä olisi ollut enemmänkin kerrottavaa.
25.6.2017 16:14 Telttu Ella 17700
Eivät kai ne psyk-alkuiset toimenkuvat ole niin kovin hämmentäviä. Psykiatri on lääk... Eivät kai ne psyk-alkuiset toimenkuvat ole niin kovin hämmentäviä. Psykiatri on lääkäri, kuten vaikka fysiatri tai pediatri. Psykologi on yhteiskunta/käyttäytymistieteilijä, kuten vaikka sosiologi tai valtiotieteilijä. Molemmat ammattikunnat (+ useat muut terveydenhuollon ammattikunnat) osaavat sanoa "parantavat sanat", kunhan ovat käyneet psykoterapiakoulutuksen. Terapia on sairauden hoitoa. Kaikki terapia ei ole psykoterapiaa. Esim. toimintaterapiassa voidaan vaikka kuntouttaa vaikka onnettomuudessa vammautunutta peukaloa.Hoito = terapiaa.
25.6.2017 20:22 Eetu Etukeno 7644
Mikä oli todistettava. Siis että selitettävää riittää. Oleellista on se että psyko... Mikä oli todistettava. Siis että selitettävää riittää. Oleellista on se että psykoterapeutti ei ole välttämättä lääkäri tai psykologi, vaan koulutustaustoja voi olla hyvin monenlaisia, kuten kirjaston vastauksessa mainitulla Valviran sivulla kerrotaan.
25.6.2017 20:45 Telttu Ella 17700
Näytä enemmän
Suomessa psykoterapeutit ovat yleensä lääkäreitä (useimmiten lasten-, nuoriso tai muu... Suomessa psykoterapeutit ovat yleensä lääkäreitä (useimmiten lasten-, nuoriso tai muuten vaan psykiatrian erikoislääkäreitä), psykologeja (kuten minä), sairaanhoitajia, lähi- tai mielenterveyshoitajia, sosiaalityöntekijöitä, teologeja, toimintaterapeutteja, puheterapeutteja, joskus fysioterapeuttejakin yms. terveydenhuollon, sosiaalityön tai sielunhoidon ammattilaisia. Ei siinä sen kummempaa.
26.6.2017 00:38 Eetu Etukeno 7644
Näytä vähemmän

Vastauksesi