Privaatit tilat ja satelliittikamerat

Privaatit tilat ja satelliittikamerat

Onko tietoa yrityksistä, jotka käyttävät satelliittikonserneja - tutkiessaan ruokailu-, pukeutumis- ja sukupuolielämään liittyviä tapoja, privaateissa tiloissa eli yksityisasunnoissa. tämä "tutkimus" (pavlov, skinner?) muistuttaa psykiatrian puolella tunnettuja asuntojen tyhjennyksiä, pakkohoitoja ja myös epileptisia kohtauksia, sekä verenkiertohäiriöistä johtuvia pyörtymisiä.

2 vastausta

Valtiot harrastavat tiedustelua ja vakoilua tiedustelusatelliiteilla. Tällaiset satelliitit kykenevät varsin tarkkoihin kuviin maan pinnalta, mutta tavallisten ihmisten yksityiselämä tuskin kiinnostaa sotilaallisessa tarkoituksessa. Asuntojen sisällä tehtävä tarkkailu olisi teknisesti järkevämpää järjestää muulla tavoin. Vaikka useita yrityksiä saattaa kiinnostaa esimerkiksi verkkosivut joilla vierailemme ja toisaalta kauppaketjuille voisi olla hyötyä kulutuskäyttäytymisemme kartoittamisesta, eivät kysyjän mainitsemat arkielämän touhumme ole niille tarpeellista tietoa.

Kommentit (0)
25.10.201621:39
17258
59

Olikohan kulutuskäyttäytymisen kartoittamisesta kysymys silloinkin, kun muutama päivä takaperin S-marketin kassalla S-etukortilla maksaessani kassahenkilö kysyi henkkaria? Sen nähtyään hän pyysi allekirjoituksen kuittiin. Asiaa ihmetellessäni hän sanoi, että olen maksanut Visa Debitillä. Hämmästyin entistä enemmän, koska Kreditiä ei kortillani ole laisinkaan. En siinä tilanteessa tullut ajatelleeksi, että S-kaupathan rupeavat tarkasti seuraamaan, mitä asiakkaat ostavat ja maksavat ostoksensa S-etukortilla.
Sen jälkeen ei ole henkkaria kyselty, joten arvelin tässä tapauksesa haettavan suostumustani ostosteni kartoittamiseen.

Alkoholia ja tupakkaa en ostanut ja tuskin näytän alle 30-vuotiaaltakaan - jossa tapauksessa henkkaria kysellään.... :)

Kommentit (0)

Vastauksesi