Postin kääntäminen uuteen osoitteeseen

Postin kääntäminen uuteen osoitteeseen

Kun muuttaa ja tekee Postille osoitteenmuutosilmoituksen, kirjeposti käännetään automaattisesti uuteen osoitteeseen tietyksi ajaksi. Miten tämä tapahtuu Postin lajittelussa ja jakelussa käytännössä? Miten tiedetään valtavista kirjepostin määristä, että juuri tietyt kirjeet pitää jakaa eri osoitteeseen kuin kuoressa lukee?

Vastaus
04.10.201813:19
554
12
Postin viestinnästä vastataan kysymykseen seuraavasti:
 
"Kaikki posti lajitellaan menemään siihen osoitteeseen, mikä postissa (esim. kirjeessä tai kortissa) lukee. Tämä suuren massan lajittelu tehdään koneilla ja manuaalisesti. Näin saadaan lajiteltua alueittain / kaduittain oikeat postit.
 
Kun jakelija lähtee reitille, hänellä on siis valmiina lajitellut postit hänen alueelleen. Hänellä on mukanaan alueensa lista, josta näkyy osoitteittain mahdollisesti muuttaneet tai kenellä on voimassa muuttopostipalvelu. Seuraamme siis osoitekohtaisesti erilaisin värikoodein esim. onko vanha asukas tehnyt osoitteenmuutoksen ja onko osoitteeseen tehty uusi muuttopostipalvelu. Näin postit, jotka ovat lähtemässä vanhaan tai väärään osoitteeseen, poimitaan pois ja siirretään uuteen osoitteeseen."
 
Kommentit (0)

Vastauksesi