Posti ja Itella

Posti ja Itella

Mikä on ideana siinä, että Postilla ja Itellalla on omat verkkosivut? www.posti.fi ja www.itella.fi. Olen käsittänyt,että kysymyksessä on yksi ja sama firma?

Vastaus

Itella on suuri postipalveluiden, logistiikan, verkkokaupan ja taloushallinnon prosessien konserni. Sen liikevaihto vuonna 2013 on ollut 1977 miljoonaa euroa, sillä on liiketoimintaa 11 eri maassa ja henkilöstöä 26 000. Sillä on neljä liiketoimintaryhmää: Itella Viestinvälitys, Itella Logistiikka Pohjoismaat, Itella Logistiikka Venäjä ja OpusCapita. Ensin mainittu eli Itella Viestinvälitys pitää sisällään mm. kirje-, paketti-, lehti- ja verkkokauppapalveluja. Itella vastaa Suomen postilaissa määritellystä yleispalvelun tarjoamisesta eli mm. perustason kirje- ja pakettipalveluista.

Itella Posti Oy on siis (pieni) osa Itellaa, ja se vastaa kuluttaja-asiakkaiden palveluista. Itella-nimellä konserni puolestaan vastaa pienyrittäjien ja yritysten palveluista. Jokaiselle näille on siis kohdennettu myös omat verkkosivunsa. Se varmasti selkeyttää verkkosivujen käyttäjien asiointia ja tiedon etsintää kyseisiltä sivuilta. Emosivu on kuitenkin yhteinen, ts. nämä kohdennetut verkkosivut ovat ikään kuin sivuston erillisiä välilehtiä.

Kommentit (0)

Vastauksesi