Polttoainemittari?

Polttoainemittari?

Jos polttoainemittari ei toimi, näyttääkö viisari a) aina täyttä tankkia b) aina vaan tyhjää tankkia? Viisari kumminkin virrat päälle pantaessa liikkuu, joten ei tuo ihan mykkä liene? Yleensähän virtojen ollessa pois päältä, on kaikki mittarit ala-asennossa, eli moottorin lämpö- kuin polttoainemittarikin..

Vastaus
15.01.201921:49
93104
36

c) joko tyhjää tankkia tai välillä oikein ja välillä tyhjää tankkia.

Mittari koostuu polttoaineessa kelluvasta kellukkeesta, joka vivun välityksellä liikuttaa säädettävää vastusta, joka taas ohjaa virtaa vähemmän tai enemmän viisarille kojelaudassa (tai nykyautoissa tietokoneelle, joka näyttää palkkia tms). Ajan myötä säädettävä vastus kuluu, joko katketen kokonaan (näyttää tyhjää tankkia) tai aiheuttaen huonon kosketuksen jo(i)ssakin kohtaa skaalaa. Tällöin mittari näyttää jollain pinnan tasolla oikein ja toisella ei mitään.

Samoin, jos on katkosia johdoissa jossain tankin ja mittarin välillä, mittari näyttää tyhjää. Tosin katkokset voivat olla tilapäisiä.

Täyttä tankkia näyttävä viallinen mittari vaatisi aika harvinaisen tilanteen, esim että kellukkeen vivusto jumittuisi täyden tankin asentoon.

Kommentit (0)

Vastauksesi