poliisin ruuvatessa kilvet autosta pois,on selvää ettei sillä saa ajaa sen...

poliisin ruuvatessa kilvet autosta pois,on selvää ettei sillä saa ajaa sen...

poliisin ruuvatessa kilvet autosta pois,on selvää ettei sillä saa ajaa sen jälkeen. Entäs kun vorot pöllii yön aikana kilvet ja auto muuten on ehjä?
Mistä ne uudet kilvet saa ja paljonko maksaa? Kenelle tällainen pöllimisilmoitus ensisijaisesti tehdään? Poliisi vai joku muu viranomainen vai onko olemassa joku tietty numero? Hätänumero ei tunnu kuitenkaan oikealta tällaiseen.

Vastaus

Rikosilmoitus tehdään lähimmällä poliisiasemalla.
Uudet kilvet saa katsatusasemalta.

Rikosilmoitus:
http://www.intermin.fi/poliisi/home.nsf/pages/7F1F3397CCE8D274C2256B9700...

"Jos ajoneuvon molemmat rekisterikilvet ovat kadonneet, kirjallisen selvityksen lisäksi on esitettävä poliisille tehty rikosilmoitus. Jos ajoneuvoliikennerekisterissä on jo poliisin päivittämä kilpien anastusilmoitus, rikosilmoitusta ei tarvitse esittää. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa, että ajoneuvolle tehdään rekisteritunnuksen vaihdos. Tällöin asiakas saa katsastustoimipaikalta heti mukaansa uudet rekisterikilvet uudella tunnuksella, jolloin hänelle ei koidu hankaluuksia liikenteessä esimerkiksi poliisin tai Tullin taholta. Asiakkaalle tulostetaan myös uusi rekisteröintitodistus, koska rekisteritunnus vaihtuu. Asiakkaan on palautettava katsastustoimipaikalle voimassa olevan rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa (osa II)."

Lähde ja lisätietoja:
http://www.ake.fi/AKE/Rekisterointi/Rekisterikilvet/Kadonnut+tai+turmelt...

"Ajoneuvon ensirekisteröinnin tai liikennekäyttöön oton yhteydessä asiakkaalle luovutettavat sarjakilvet maksavat 7,50 euroa/kpl."

Lähde: http://www.ake.fi/AKE/Rekisterointi/Yleistä+rekisteröinnistä/Asiakashinnat/Sarjakilvet.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi