Poistin paprikasta siemenkodan ja laitoin sen biojätteeseen.

Poistin paprikasta siemenkodan ja laitoin sen biojätteeseen.

Hei!
Poistin paprikasta siemenkodan ja laitoin sen biojätteeseen. Onko jossakin jumalattoman suuri komposti, jossa kaikki samalla tavalla sinne joutuneet eri kasvien siemenet kukoistavat niin, että ikään kuin kaupan päälle muodostuu todellinen paratiisi?

Vastaus

Paikkakunnasta riippuen kerätty biojäte kompostoidaan joko taivasalla kompostiaumoissa tai kompostointilaitoksissa. Kasvien siementen itäminen on periaatteessa mahdollista aumoissa, jos niitä ei sekoiteta riittävästi kompostoitumisen aikana. Tällöin kompostoituminen ei etene täydellisesti, eikä kompostin lämpötila nouse kauttaaltaan riittävän korkeaksi. Hyvin etenevässä kompostoitumisprosessissa syntyvä kuumuus tuhoaa siemenet. Ehkä jossain päin onkin syntynyt pienimuotoisia kukkivia kompostointialueita huonon hoidon takia.

Pääkaupunkiseudun biojätteet käsitellään Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen kompostointilaitoksessa, joka perustuu tunnelikompostointitekniikkaan. Laitoksessa on 15 kompostointitunnelia, joissa kasvit eivät voi kasvaa. Niinpä ainakaan pääkaupunkiseudulla ei ole kaipaamaasi "kukkaparatiisia".

http://www.ytv.fi/FIN/tietoa_ytv/tiedotteet/arkisto_2005/muut_tiedotteet...
http://209.85.129.132/search?q=cache:XYzCgiNP_h4J:www.uudenmaanliitto.fi...
http://209.85.129.132/search?q=cache:ViYD1PTdS5YJ:www.tut.fi/units/ymp/b...
http://www.raahe.fi/singlenewsinfo.asp?newsname=Ymp%E4rist%F6lupahakemus...
http://209.85.129.132/search?q=cache:QNpMVrdoIisJ:www.iuj.fi/KOMPOSTOINT...

Kommentit (0)

Vastauksesi