Poikani pyyhki digikameran muistikortin puhtaaksi?

Poikani pyyhki digikameran muistikortin puhtaaksi?

Poikani pyyhki digikameran muistikortin puhtaaksi? Voiko ne kuvat vielä palauttaa sille kortille jollain konstilla?

Vastaus

Digikameran muistikortin kuvien palauttamista voi joko yrittää itse jollain siihen tarkoitukseen tarkoitetulla ohjelmalla tai viedä kameraliikkeeseen palautusta varten.

Tärkeää on joka tapauksessa, ettei muistikortille tallenneta mitään uutta pyyhkimisen jälkeen. Periaatteessa muistikortin tyhjentäminen perustoiminnolla ei varsinaisesti poista sille tallennettua tietoa, vaan muuttaa sen näkymättömäksi listauksessa, ja antaa uusien kuvien tallentua vanhan tiedon päälle. Siksi kuvien palauttaminen asiansa osaavalta onnistuu varsin todennäköisesti, jos korttia ei ole käytetty pyyhkimisen jälkeen. Aivan varmaa tämäkään ei valitettavasti ole.

Kortin palauttamiseen itse tarvitset tietokoneen, jossa on muistikortinlukija tai ulkoisen usb:lla liitettävän muistikortinlukijan. Luotettava ja ilmainen ohjelma on PC Inspector File Recovey http://www.pcinspector.de/default.htm?language=1 Ohjelma näyttäisi kuitenkin toimivan vain Windows XP. Ohjelmalla. Käyttö vaatii jonkin verran osaamista. Aiheesta löytyy myös varsin kattava artikkeli Pikseli lehden sivuilta pdf-muodossa. http://www.pikseli.fi/pdf/0905_pikselit_hukassa.pdf

Voitte halutessanne siis yrittää palauttaa kuvia itse, tai jos haluatte pelata varman päälle, kysykää Kamera- tai valokuvaliikkeestä kuinka paljon kuvien palauttaminen maksaisi.

Kommentit (0)

Vastauksesi