Pitäisikö ravi-, ratsastus-, laukka- yms.

Pitäisikö ravi-, ratsastus-, laukka- yms.

Pitäisikö ravi-, ratsastus-, laukka- yms. lajeista käyttää "hevosurheilun" sijaan nimitystä "hevosten urheilu"?

Vastaus

Ehei... Ei suinkaan. Hevosurheilu parhaimmillaan näyttää siltä, että ihminen istuu ja hevonen tekee työn. Tämä onnistuu kuitenkin vain silloin, kun urheilusuorituksen molemmilla osapuolilla on vuosien harjoittelun tuoma taito, voima ja kestävyys.

Ratsastaja hikoilee usein jo alkeiskurssin ensimmäisellä tunnilla. Seuraavana päivänä hän on tuskallisen tietoinen suuresta määrästä lihaksia, joita hän ei tiennyt kehossaan olevankaan. Pian selviää, että kuntoa on kohotettava ja voimistelua harrastettava, jos aikoo jaksaa tunneilla ja kehittyä ratsastajana.

Ravivalmentajat ja muut alan työläiset puolestaan kävelevät koko päivän rakennuksesta ja tarhasta toiseen. Askelmittariin karttuisi huima lukema. Edes hevosen harjoituslenkillä - kilpailuista puhumattakaan - ei voi vain lepuuttaa takamustaan kärryillä. Sitten pitää vielä kengittää muiden töiden välissä hevonen tai pari, mikä todella kysyy kuntoa.

Vastaaja on viettänyt merkittävän osan elämästään talleilla ja erilaisissa hevosurheilutapahtumissa. Seuraavassa lisätietoa eli asiallista asiaa leikkimielisten otsikoiden alla:

Mitä hevosen selässä istuminen vaatii
http://www.ratsastus.fi/ratsastustietoa/ratsastus_liikuntana
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jockey

Mitä hevosen hännän alla istuminen vaatii
http://www.hippos.fi/raviurheilu/ohjastajat_ja_valmentajat/
http://www.ravivalmentajat.fi/ravivalmentaja

Kommentit (0)

Vastauksesi