pitääkö ruotsista tuodusta moottoripyörästä maksaa veroa ja onko niissä jokin...

pitääkö ruotsista tuodusta moottoripyörästä maksaa veroa ja onko niissä jokin...

pitääkö ruotsista tuodusta moottoripyörästä maksaa veroa ja onko niissä jokin vuosimalli mitä saa tuoda verovapaasti?

Vastaus

EU-alueelta maahantuodusta käytetystä moottoripyörästä maksetaan autovero sekä tästä veroarvosta 22% arvonlisävero.

Vuosimallia 1957 ja sitä vanhempien pyörien verotusarvo on nolla. Tätä uudempien käytettyjen moottoripyörien verojärjestelmä on melko monimutkainen ja kömpelö systeemi.
Paperilla se menee jotakuinkin näin:
Käytetyn moottoripyörän verotusarvo on kunkin pyörän yleinen vähittäismyyntiarvo eli käypä arvo Suomessa. Käytettyjen pyörien osalta arvo määräytyy karkeasti: tullin työntekijät katselevat kyseisen pyörämallin myynti-ilmoitusten hintapyyntöjä.

Veroprosentti määräytyy ensisijaisesti mallikohtaisesti. Sen selvittämiseksi tarvitaan tieto sekä samanlaisen pyörän hinnasta silloin, kun se oli uusi että veron määrästä sen aikaisen lain mukaan. Mikäli mallikohtaista prosenttia ei saada selville, turvaudutaan taulukkopohjaiseen keskimääräiseen veroprosenttiin.

Jotta kaikki ei olisi aivan näin helppoa ja yksinkertaista, on lakiin otettu vielä syrjintäkieltosäännös, jonka mukaan silloin, kun taulukon mukaan kannetun veron määrä ylittää sen veron, joka sisältyy markkinoilla olevan vastaavan ajoneuvon jäljellä olevaan arvoon, veron ylittävää määrää ei kanneta.
http://www.tulli.fi/fi/04_Julkaisut/01_Asiakastiedotteet/01_Autoverotus/...
http://www.mmaf.fi/documents/autoverolaki-harrastajansilmin20050408.html

Kommentit (0)

Vastauksesi